«Ένα αξιέπαινο παράδειγμα»

Το ΜΩΒ πήγε στο 1o ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙ-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΩΡΩΠΟΥ στις παλιές φυλακές Ωρωπού, το Σάββατο με τραπεζάκι και έντυπο υλικό θα συνεχίσουμε την ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ προς την Αμαλία Προβελεγγίου, επιζήσασα κακοποίησης από τον προπονητή της επί σειρά ετών ως ανήλικη αθλήτρια ιστιοπλοΐας στο Ωρωπό.

Η Αμαλία είναι η πρώτη από τις υποθέσεις του ελληνικού #MeToo που εκδικάστηκε. Για  έναν περίεργο λόγο δεν αγκαλιάστηκε από το κοινό όσο θα αναλογούσε. Μισογυνισμός, υποτίμηση απαξία; Δεν είναι έτοιμος ο προοδευτικός κόσμος στην Ελλάδα για το #MeToo; Ο βιασμός μαστίζει την χώρα μέσα στην «θαλπωρή» της οικογένειας και έξω με όλα αυτά τα σκουπίδια που ονομάζονται μουσική. Φουντώνει η κουλτούρα του βιασμού. Γίνεται life style! Πως απαντάμε; Αποσιωπόντας;

Ευχαριστούμε την Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού μας έδωσε το χώρο για παρέμβαση και την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την θαρραλέα πράξη καταγγελίας, που φυτεύει στους επίδοξους βιαστές τον φόβο ότι μπορεί να καταγγελθούν παρόλο το «grooming» καθώς και να εμψυχώσει και να ενδυναμώσει τα θύματα. Ένα αξιέπαινο παράδειγμα. ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ.