Η Γιωργία Μπίκα απορρίπτει το απαλλακτικό βούλευμα

Δηλώνει: θα κάνω έφεση στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος

Πιστεύουμε τη Γεωργία, την στηρίζουμε σε κάθε επιλογή που κάνει

Οργή έχει προκαλέσει στο γυναικείο και φεμινιστικό κίνημα η έκδοση του απαλλακτικού βουλεύματος για την καταγγελία βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, στις αρχές του μήνα, ενώ η ίδια δηλώνει ότι απορρίπτει αυτή την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων της και θα συνεχίσει στη δικαστική οδό με τις επιλογές που υπάρχουν.

Ήδη παρά τις δυσκολίες του καλοκαιριού έχουν γίνει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας γι’ αυτή την εξέλιξη, στις οποίες συμμετείχαν και οι οργανώσεις που συνυπογράφουν αυτή την ανακοίνωση

Ιδιαίτερη αγανάκτηση προκαλεί η πλήρης αποδόμηση της καταγγέλλουσας στο 60 σελίδων βούλευμα, και ότι της ζητάνε και τα ρέστα.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε κάνει δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα, η οποία, βασίζεται στο σύνολο των αποδεικτικών μέσων και τον εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

Δεν ασχολείται προφανώς με τις παραλείψεις τις οποίες έχει επικαλεστεί η Γ.Μ. από τις πρώτες ημέρες της καταγγελίας της, και οι οποίες θα μπορούσαν να παρουσιαστούν σε κάθε ελληνικό και ευρωπαϊκό δικαστήριο που τυχόν θα δικάσει την υπόθεση, όπως ζητά. Το συμπέρασμα της εισαγγελέως, το οποίο έγινε δεκτό, είναι ότι όσα ισχυρίζεται η Γ.Μ. «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

«Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση.

Η Γεωργία Μπίκα ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες που δίνουμε στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού: να καταγγείλουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα, γιατί αν καθυστερήσουν 1-2 ημέρες, η ιατροδικαστική τεκμηρίωση του βιασμού ΔΕΝ θα είναι δυνατή… ούτε και η ταυτοποίηση του δράστη ή των δραστών… Τι νόημα έχουν όμως τέτοιου είδους οδηγίες όταν δεν διασφαλίζεται η άμεση ενεργοποίηση του συστήματος για ΟΛΑ τα θύματα, ΟΛΕΣ τις ημέρες του έτους; Τι νόημα έχουν τέτοιου είδους οδηγίες, όταν το δικαστικό σύστημα, αντί να διερευνήσει (για να διορθώσει στο μέλλον, ως οφείλει) κατά πόσο ευθύνονται οι καθυστερήσεις και οι αστοχίες του «συστήματος προστασίας των θυμάτων» για την αδυναμία τεκμηρίωσης του καταγγελλόμενου βιασμού, τις αγνοεί και καθιστά υπόλογη την ίδια την επιζώσα διασύροντάς την, ως μυθομανή και ψεύτρα, τιμωρώντας την με τον καταλογισμό των δικαστικών εξόδων (προς το παρόν…) και υποχρεώνοντάς την σε επιπρόσθετες, ψυχοφθόρες και κοστοβόρες, νομικές ενέργειες, εναντίον του «συστήματος προστασίας θυμάτων» αυτή τη φορά, για να βρει το δίκιο της…

Η Γεωργία δηλώνει: θα κάνω έφεση στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος

Δηλώνουμε ότι πιστεύουμε τη Γεωργία και ότι θα την στηρίξουμε σε κάθε επιλογή που θα κάνει.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ EΠΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Δίκτυο Γυναικών ΚΕΔΕ – KEDE Women’s Network

Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων Κατά Της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών «Η φωνή της»

Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ)

ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων

Ομάδα Γυναικείων Δικαιωμάτων Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά

Οι μαμάδες Mother’s Wings Greece

Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ»