Χανιά / Η 15χρονη κόρη βρήκε το κουράγιο να μιλήσει για τη βία και τη σιωπή στο σπίτι

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβου

Τα επανειλημμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε γειτονιά των Χανίων οδήγησαν γείτονες σε δυναμική παρέμβαση για να σώσουν τα τρία παιδιά που υφίσταντο την βία του πατέρα, αλλά και την σιωπή της μητέρας όταν καλείτο η Αστυνομία.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ αλλά και τοπικά ΜΜΕ, η μεγαλύτερη, 15χρονη κόρη, δέχθηκε για μία ακόμη φορά την επίθεση του πατέρα της μέσα στο σπίτι τους. Όπως περιγράφεται, μεταξύ άλλων ο 52χρονος δράστης την έβαλε να καθίσει σε καρέκλα και της κατάφερε χτυπήματα με ξύλο.

Η παρέμβαση γειτόνων στο σημείο οδήγησε σε αντιπαράθεση με τον μαινόμενο πατέρα, ωστόσο τελικά κατάφεραν να τον οδηγήσουν να φύγει από το σπίτι με το δίκυκλό του.

Αυτή την φορά, η 15χρονη βρήκε το κουράγιο να μιλήσει στις Αρχές για να προστατεύσει τόσο την ίδια όσο και τα αδέρφια της, έναν 13χρονο και έναν 4χρονο.

Κατήγγειλε ότι τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και στο παρελθόν η ίδια και τα αδέρφια της έπεφταν συχνά θύματα βίας από τον πατέρα, ενώ η μητέρα παρακολουθούσε αμέτοχη και αρνείτο ότι αυτές οι επιθέσεις συνιστούσαν πρόβλημα, όταν αστυνομικοί διερευνούσαν παλαιότερες καταγγελίες γειτόνων.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη, αλλά και στην κλήση της μητέρας για κατάθεση, κάτι που έγινε χτες το απόγευμα. Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 52χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.