Αζμούν: «Ας με κόψουν από την εθνική – Ζήτω οι Ιρανές γυναίκες!»

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Η εξέγερση στο Ιράν, με τις γυναίκες να πρωτοστατούν στον αγώνα για ελευθερία συνεχίζεται και συσπειρώνει τις φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Ιρανών και μη.

Μάλιστα, ένας ακόμη που δήλωσε την αλληλεγγύη του στις γυναίκες του Ιράν, με ανάρτησή του στο Instagram, είναι και ο διεθνής Ιρανός επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σαρντάρ Αζμούν, που αγωνίζεται και για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράν.

Στην ανάρτησή του, ανέφερε ότι το ποστ του δεν πρόκειται να διαγραφεί, ακόμα και αν αποβληθεί από την Εθνική ενόψει μάλιστα και του Μουντιάλ στο Κατάρ. Υπενθυμίζεται ότι η Daily Mail ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι οι Εχσάν Χατζισαφί και Αριλέζα Τζάχανμπακς έκαναν αντίστοιχες δημοσιεύσεις, οι οποίες κατέβηκαν.

Ιράν: Σκότωσαν το 20χρονο «κορίτσι με την αλογοουρά», καταγγέλλουν ακτιβιστές
«Λόγω των κανόνων της Εθνικής Ομάδας, δεν μας επιτρέπουν να πούμε τίποτα μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προπονητικού μας καμπ, αλλά δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ τη σιωπή. Αν θέλουν να με κόψουν από την ομάδα είναι απλά μια θυσία ισοδύναμη με μία τρίχα για αυτές που κάνει μια Ιρανή γυναίκα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί αυτή η ανάρτηση. Ντροπή σε όλους για το πόσο εύκολα δολοφονείτε ανθρώπους. Ζήτω οι Ιρανές».

Πηγή: www.rosa.gr