H πρώτη γυναίκα διαιτητής στη Serie A είναι γεγονός!

Αλιεύει η Βέρα Σιατερλή

Η Μαρία Σόλε Φεριέρι Καπούτι θα σφυρίξει στην αναμέτρηση της Σασουόλο με τη Σαλερνιτάνα.

Στο «Mapei Stadium» θα γραφθεί ιστορία στη Serie A, καθώς θα διευθύνει για πρώτη φορά αγώνα της μεγάλης κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου μια γυναίκα διαιτητής.

Ο λόγος για τη Μαρία Σόλε Φεριέρι Καπούτι, η οποία έχει ήδη σφυρίξει σε δύο αγώνες Κυπέλλου και τώρα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, ορίστηκε και σε αναμέτρηση της Serie A.

Είχε ήδη ανακοινωθεί πως προβιβάστηκε στους ρέφερι της πρώτης κατηγορίας και απλώς ανέμενε τον ορισμό της. Αυτός έγινε στο ματς της Σασουόλο με τη Σαλερνιτάνα.

Η 32άχρονη διαιτητής, με καταγωγή από το Λιβόρνο, προσθέτει το όνομά της δίπλα σε εκείνα άλλων συναδέρφων της που άφησαν το στίγμα τους στη χώρα τους και όχι μόνο.

Η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε σε αγώνα UEFA Champions League. Ήταν, επίσης, πρωτοπόρος στη Ligue 1.

Η Γερμανίδα Μπιμπιάνα Στάινχαους, η οποία έχει πλέον αποσυρθεί, έγινε η πρώτη που σφύριξε σε παιχνίδι Bundesliga, ενώ στην Premier League έχουμε τριπλή γυναικεία παρουσία με τις Νάταλι ΆσπιναλΓουέντι Τομς και Σίαν Μάσεϊ-Έλις.

29/9/2022

πηγή: sports365.gr