Ως πότε θα σκοτώνει ο νόμος σας κ. Τσιάρα;

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών

Τους σκότωσε γιατί τους αγαπούσε. Και απέδειξε την αγάπη του στο παιδί του και τη μητέρα του παιδιού του, δια της καραμπίνας, ενώ εκκρεμεί δικαστική απόφαση για την επιμέλεια του βρέφους.

Αυτό το νομικό ιδεολόγημα που έχει οπλίσει το χέρι δεσποτικών και πατριαρχικών αφεντάδων που θεωρούν την ανθρώπινη ύπαρξη ιδιοκτησία τους, επειδή είναι άλλου φύλου, επειδή είναι μικρής ηλικίας, επειδή απλώς το είπαν αυτοί… Μαζί με το χέρι και το μυαλό τέτοιων ανθρώπων, ο νόμος σας έχει σηκώσει και τείχη μπροστά στις γυναίκες που απειλούνται, κακοποιούνται, κατηγορούνται ως ψεύτρες και αποξενώτριες, βλέπουν τα παιδιά τους να σπαρταρούν μπροστά στη θέα κάθε τέτοιου κακοποιού…

Αντί να ακούσετε τις φωνές των γυναικείων οργανώσεων και των ειδικών επιστημόνων, που σας έλεγαν ότι δεν χρειαζόμαστε αλλαγή του οικογενειακού δικαίου, αλλά εφαρμογή του νόμου για τα Οικογενειακά Δικαστήρια, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Όχι νόμους που φέρνουν τον πόλεμο μέσα στις οικογένειες, όχι άλλες δολοφονίες γυναικών, όχι άλλη ψυχική κακοποίηση των παιδιών, επιμείνατε στην ικανοποίηση του λόμπυ των οικονομικά εύρωστων εκδικητικών πατεράδων.

• Κάνουμε δραματική έκκληση στη Γενική Γραμματεία Ισότητας ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ και να ζητήσει:
-να επιστρέψει ο παιδοκεντρικός χαρακτήρας του δικαίου
-να πάψει να είναι το Οικογενειακό Δίκαιο πεδίο μάχης των δύο φύλων
-να ανατραπούν οι δυσμενείς συνέπειες του ν. Τσιάρα με νέα νομοθετική παρέμβαση στο Οικογενειακό Δίκαιο
-να συγκροτηθούν Οικογενειακά Δικαστήρια και να στελεχωθούν με υπηρεσίες κοινωνικών λειτουργών και επιστημόνων ψυχικής υγείας που θα βοηθούν το έργο του/της δικαστή/δικάστριας.
– να δημιουργηθεί διακριτό Σύστημα Παιδικής Προστασίας.

Ο νόμος Τσιάρα και η κυβερνητική πολιτική έχουν ευθύνη και προστρέχουν στη συγκρότηση νέας νομοπαρασκευαστικής για να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους, ώστε η καταγγελία για κακοποίηση να θεωρείται ψευδής και να τιμωρούνται οι γυναίκες, ενώ το επιχείρημα “σύνδρομο γονεϊκής αποξένωσης” έχει καταπέσει επιστημονικά. Και όλα αυτά σε αντίθεση με την διεθνή σύμβαση για την προστασία των παιδιών, με τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου για την ενδοικογενειακή βία, τον νόμο 4531/2018 που επικύρωσε την σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.
Απευθύνουμε επίσης ηχηρό μήνυμα στις γυναίκες που υφίστανται τα δεινά της πολιτείας και της πατριαρχίας ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ και ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ για να ακουστούν. Και μέχρι τότε… καθεμιά να αφουγκράζεται και να εμπιστεύεται τα συναισθήματά της γιατί… ΑΝ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, πράγματι κινδυνεύεις: Ζήτα και σχεδίασε δικά σου μέτρα προστασίας!

Είμαστε μαζί τους, κατανοούμε και πιστεύουμε το δράμα τους, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους για αξιοπρέπεια και οικογενειακή ειρήνη.

• Ζητούμε την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα γιατί απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων.

Αθήνα 30-9-2022