Ενεργοί όταν ζητάνε συνεπιμέλεια, άφαντοι όταν πρέπει να δώσουν διατροφή.

Αλιεύει η Δήμητρα Σιαηλή

Αναδημοσιεύουμε από την σελίδα “Όχι στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια”.

Μάθαμε σήμερα από τον ηλεκτρονικό τύπο ότι ο τραγουδιστής Θοδωρής Μαραντίνης καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επειδή δεν πλήρωνε κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή τη διατροφή των παιδιών του.

Θυμηθήκαμε λοιπόν και εμείς, τότε, λίγο πριν ψηφιστεί ο νόμος Τσιάρα, που ο ίδιος συμμετείχε στην καμπάνια των Ενεργών Μπαμπάδων και έκανε βιντεάκια (link στα σχόλια).
Τότε μας έλεγε “να θεσπίσουμε υποχρεωτική συνεπιμέλεια για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας κατάματα”.
Από την αρχή τονίζαμε ότι η διεκδίκηση εξαναγκαστικής συνεπιμέλειας/επιμέλειας δεν υποκινείται από ενδιαφέρον για το παιδί και τις ανάγκες του αλλά από την δίψα ορισμένων για την πατρική εξουσία.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, και δυστυχώς σε άλλες υποθέσεις η κατάσταση είναι πολύ δυσμενέστερη για τα παιδιά και της γυναίκες.

Όπως δημοσίευσε η Φυλική Αταξία Φεμινιστική Ομάδα Τρικάλων, το δικαστήριο αποφάσισε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

αδιαφορώντας για την ενδοοικογενειακή βία που έχει καταγγείλει η μητέρα και, ως εκ τούτου, και για την έκθεση των παιδιών σε αυτήν (εκκρεμούν οι δικαστικές διαδικασίες)

ενώ ο πατέρας δεν έδινε διατροφή για τα παιδιά του

ενώ η μητέρα βρήκε εργασία σε άλλη πόλη και επεδίωξε να φύγει από την πόλη των Τρικάλων λόγω φόβου και λόγω του οικονομικού στραγγαλισμού της, δεν τις επιτράπηκε να μετακομίσει βάσει των πρόσφατων αλλαγών στο οικογενειακό δίκαιο

χωρίς να προσδιορίσει πώς θα κατανεμηθεί χρονικώς η κατανομή της άσκησης της επιμέλειας των παιδιών μεταξύ των γονέων

δίνοντας την χρήση της οικογενειακής στέγης στον πατέρα

διατάζοντας να διαμείνουν τα παιδιά με τον πατέρα έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων!

Η τραγική αυτή απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνει πόσο βαθιά πατριαρχικό είναι το δικαστικό σύστημα και φυσικά πως ο νόμος για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια συνέβαλε στην κατάλυση κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει αύριο στα δικαστήρια των Τρικάλων, όπου καλείται κινητοποίηση στις 10.00 από την Φυλική Αταξία.

Ο νόμος αυτός θα ανατραπεί!

Καμία μόνη! Κανένα παιδί στα χέρια κακοποιητή!

Link για την υπόθεση στα Τρίκαλα στα σχόλια.

Περιγραφή εικόνας για τυφλά άτομα: γραφικό με δύο γυναικείες φιγούρες, η μία από τις δύο με υψωμένη γροθιά.