Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη

Αλιεύει η Πέννυ Παραλίκα

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία του 53χρονου που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στon Κολωνό αλλά και του 43χρονου που έχει επίσης συλληφθεί για την υπόθεση. Για τον 53χρονο κατηγορούμενο, η ΕΛ.ΑΣ ανακοινώνει:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου). Πρόκειται για τον Μίχο Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθέντα την 30-12-1969 στο Αγρίνιο.

 

Κολωνός

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση, Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

 

Κολωνός

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και Εμπορία ανθρώπων.

 

Κολωνός

Πρόκειται για τον: ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ Ιωάννη του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, γεννηθέντα την 2-1-1980 στη Νίκαια Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Συμπληρωματική ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του 53χρονου για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Ο 53χρονος θα απολογηθεί αύριο στον ανακριτή.

Σε κάθε περίπτωση, φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στην περιοχή του Κολωνού, με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να προαναγγέλλουν και νέες συλλήψεις, οι οποίες όπως έγραψε το ethnos.gr, θα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

 

Το παιδί περιέγραψε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων τα όσα σοκαριστικά βίωνε από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο. Όπως φέρεται να είπε στο διάστημα αυτό κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τουλάχιστον άλλους 10 άνδρες, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία. «Κλειδί» για τις έρευνες είναι τα ηλεκτρονικά πειστήρια που έχουν κατασχεθεί και ήδη γίνονται φύλλο και φτερό στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μάλιστα, με βάση πληροφορίες του ethnos.gr ήδη οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους σημαντικά ευρήματα, αφού στην συγκεκριμένη υπόθεση από την πρώτη στιγμή ζητήθηκε και δόθηκε ύψιστη προτεραιότητα.

Ο 53χρονος χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη πλατφόρμα και μέσα από ψεύτικα προφίλ φέρεται να έκλεινε πελάτες για να κακοποιήσουν το άτυχο παιδί έναντι του ποσού των 50 ευρώ έως 100 ευρώ. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω αυτής της πλατφόρμας οι επικοινωνίες ήταν δεκάδες και τα ραντεβού ξεπερνούν τα 100, χωρίς ακόμη ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι είχαν όλα τους ολοκληρωθεί. Μέσα από αυτά τα ίχνη, εντούτοις, φέρονται να έχουν βρεθεί τα στοιχεία τουλάχιστον πέντε ανδρών οι οποίοι μένει να ταυτοποιηθούν και εν συνεχεία να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψής τους.

Το βασικό ερώτημα που προσπαθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι εάν ο 53χρονος είναι μέλος ευρύτερου κυκλώματος σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων, καθώς ο τρόπος δράσης του έως τώρα δείχνει ότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος. «Ήξερε πώς να λειτουργήσει, γνώριζε σε ποια μονοπάτια να κινηθεί, τι σελίδες να χρησιμοποιήσει, πώς να αντλήσει πελάτες και σε ποιους χώρους του Διαδικτύου να απευθυνθεί», τονίζει με νόημα στο ethnos.gr αστυνομικός της Ασφάλειας με μεγάλη πορεία σε υποθέσεις με κακοποίηση και πορνογραφία ανηλίκων.

«Δε φαίνεται από τα έως τώρα δεδομένα να μη γνώριζε τι κάνει. Το ακριβώς αντίθετο. Είχε, δε, πολύ πορνογραφικό υλικό με το παιδί και τώρα πολλά θα απαντηθούν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπως αν είχε συνεργούς και πόσους, αλλά και πόσο βαθύ και σκοτεινό είναι το παρελθόν του», συμπληρώνει.

Είχαν πέσει στα δίχτυα του και άλλα παιδιά;

«Ένας τέτοιος άνθρωπος πέρα από βαθιά αρρωστημένος, είναι και βαθιά δικτυωμένος. Δεν πιστεύω ότι η 12χρονη είναι το μόνο θύμα του. Η εμπειρία δείχνει ότι υπάρχουν στάδια στις κινήσεις ενός παιδόφιλου. Είναι δυνατόν ο 53χρονος να έφτασε στο σημείο να φτιάχνει προφίλ της 12χρονης στα οποία την παρουσιάζει ως μαθήτρια μεγαλύτερης ηλικίας, να κλείνει ραντεβού με άλλους ανώμαλους και να αποκομίζει κέρδος και όλο αυτό να το κάνει για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο παιδί;», διερωτάται η ίδια πηγή.

Και συνεχίζει: «Από την ανάλυση του κινητού του τηλεφώνου και των υπολογιστών θα βρεθεί εάν υπήρχαν πριν την 12χρονη και άλλα παιδιά που είχε κακοποιήσει. Μακάρι να μην επιβεβαιωθώ, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι υπάρχουν στάδια και είμαι πεπεισμένος ότι ο 53χρονος είχε παγιδεύσει και άλλα παιδιά, όχι απαραίτητα στο να τα εξωθεί στο να συνευρίσκονται ερωτικά με παιδόφιλους, αλλά στο να τα κακοποιεί σεξουαλικά ο ίδιος».

Σημειώνεται πως ο 53χορνος, έλαβε χθες, Δευτέρα, νέα προθεσμία και θα απολογηθεί την Τετάρτη στις 11 το πρωί, όμως ήδη η Εισαγγελία Αθηνών έχει ασκήσει ποινική δίωξη και κατά παντός άλλου υπευθύνουΠροθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε και ο 42χρονος που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ επανάληψιν το άτυχο παιδί στο κινητό του οποίου ήταν καταχωρημένος ως «πελάτης».

Πηγή: https://www.ethnos.gr/greece/article/227994/kolonossthdhmosiothtatastoixeiatoy53xronoypoybiazekaiexedidethn12xronh?fbclid=IwAR28xVr0akGJQ5hLZPSMwQnCFO0gVm7h0tE5eToEZXsEWTxq9GZN8gXrCLc