Άλλη μια αναβολή στην υπόθεση της Αρετής για 9/12 – θα είμαστε και πάλι εκεί!

Ρεπορτάζ και φωτογραφία: Αλεξία Τσούνη
14/10/2022
Άλλη μια αναβολή ζήτησε και πήρε ο κατηγορούμενος δικηγόρος στην υπόθεση της ανήλικης τότε Αρετής Παληού, για την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022.
Αυτή τη φορά λόγω κόβιντ με χαρτί από φαρμακείο. Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της δίκης μια γυναίκα τον είδε στο δικαστήριο, γεγονός για το οποίο ενημέρωσε το δικαστήριο ο συνήγορος της Αρετής.
Ο κατηγορούμενος, αυτή τη φορά με συγκατηγορούμενη τη θεία της Αρετής Παληού, αναμένονταν να δικαστεί σήμερα έπειτα από 6μηνη αναβολή, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) του Πρωτοδικείου Αθηνών, για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, δηλαδή για ασέλγεια στην τότε 14 χρονή Αρετή Παληού.
Στο πλευρό της Αρετής ήταν και σήμερα αλληλέγγυες από το Μωβ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας και άλλες οργανώσεις.
Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος έκανε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, της δίκης σε δεύτερο βαθμό, στην οποία το εφετείο τον καταδίκασε σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας της Αρετής Παληού και πορνογραφία ανηλίκων. Ωστόσο, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε την απόρριψη της αίτησης αναίρεσεως του κατηγορούμενου, με την τελική απόφαση να αναμένεται σε περίπου 1μισή μήνα.