«Δεν είναι παιχνίδι»: Παράσταση από την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ

Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 στο Θέατρο Noūs -Creative space η καινούργια παράσταση της θεατρικής ομάδας ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ. Το «Δεν είναι παιχνίδι» βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών που έχουν εκτεθεί σε κακοποιητικές πρακτικές στο διαδίκτυο. Η παράσταση ανεβαίνει με τη συνεργασία της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου του ΚΕΘΕΑ.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τρεις γυναίκες αποφασίζουν να περάσουν ένα βράδυ πίνοντας και συζητώντας. Στο σπίτι μαζί τους βρίσκεται και η ανήλικη αδερφή της οικοδέσποινας. Στη διάρκεια της βραδιάς οι 4 γυναίκες εξομολογούνται ιστορίες διαδικτύου στις οποίες έχουν υπάρξει θύματα ή θύτες. Διαδικτυακοί εκβιασμοί, sextortion, revenge porn, bullying, challenges, απάτες και ο εθισμός στο διαδίκτυο. Το κείμενο της παράστασης διαμορφώθηκε μέσα από την έρευνα της ομάδας ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ για το θέμα και βασίζεται σε αξιόπιστες πηγές, ντοκιμαντέρ, και, κυρίως, μαρτυρίες ανθρώπων.

Όπως αναφέρει η Αναστασία Βλαχογεωργάκη, υπεύθυνη της μονάδας του ΚΘΕΑ για την προβληματική χρήση του διαδικτύου: «Τα τελευταία χρόνια είδαμε η Ανδρομέδα να φέρνει στη θεατρική σκηνή υποθέσεις ατελείωτου πόνου, όπου το ανθρώπινο ον έγινε εμπορεύσιμο είδος, παιχνίδι στα χέρια μιας ανάλγητης και καιροσκοπικής εξουσίας ή αντικείμενο κακοποίησης στην πιο ευαίσθητη περίοδο της ζωής του. Φέτος σειρά έχει η ανατομία του χαώδους και χαοτικού ψηφιακού-εικονικού κόσμου με τις κάθε άλλο παρά εικονικές επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων».

Στόχος της παράστασης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού ως προς τα είδη των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, τα δικαιώματά του στον αχανή κόσμο του διαδικτύου και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να προστατευθεί.  

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφή έργου/σύνθεση κειμένων: Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα

Σκηνοθεσία- φωτισμοί: Παναγιώτης Ι.Ε. Βασιλείου και Αναστασία Τσούτση

Εικαστική επιμέλεια-σκηνογραφία: The Krank

Μουσική σύνθεση: Solmeister

Τeaser/ Trailer παράστασης: Βίνα Σέργη

Γραφιστική επιμέλεια: Νοve Graphics

Sound design: Γιάννης Ανδριτσόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Τhe Krank

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα, Αναστασία Τσούτση

Καλλιτεχνική επιμέλεια και έκδοση του 100σέλιδου προγράμματος της παράστασης: Εκδόσεις ΚΨΜ

Παραγωγή – έρευνα για την επιμέλεια κειμένων: Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Η παράσταση «Δεν είναι παιχνίδι» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καιμε τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ (Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου – Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ).

Θέατρο Noūs-Creative space: Τροίας 34, Τ.Κ 112 51, Αθήνα, τ. 21 0823 7333