Αλληλεγγύη στην Hazal Seçer, απεργό πείνας στις φυλακές της Θήβας

Αλιεύει η Αλεξάνδρα Μακρή

Προλογίζει η Σίσσυ Βωβού

Σε ανακοίνωσή του, το Λαϊκό Μέτωπο καταγγέλλει ότι χτυπήθηκε και βασανίστηκε η απεργός Hazal Seçer στις φυλακές Θήβας, στην προσπάθεια των αρχών να την μεταγάγουν στο νοσοκομείο, ενώ εκείνη δεν ήθελε. Σ.Β.

Η πολιτική κρατούμενη Hazal Seçer, απεργός πείνας, χτυπήθηκε από την αρχιφύλακα και τα ανθρωποειδή της ΕΟΜ στις φυλακές Θήβας

Η συντρόφισσα Hazal Seçer δέχθηκε επίθεση και βασανίστηκε στις φυλακές Θήβας. Κουκουλοφόροι μπάτσοι της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών (ΕΟΜ) και η αρχιφύλακας, την χτυπήσαν, για να τη μεταγαγουν με το ζόρι στο νοσοκομείο. Η Hazal, η οποία διανύει την 11η ημέρα της απεργίας πείνας της σήμερα, είχε καρδιακούς παλμούς 140 και η διοίκηση της φυλακής ήθελε να μεταφέρει τη συντρόφισσα στο νοσοκομείο.
Η Hazal είπε ότι δεν θέλει να μεταχθεί στο νοσοκομείο καθώς οι μετρήσεις της είναι σταθερές και ως εκ τούτου δεν θα πήγαινε στο νοσοκομείο. Τότε η αρχιφύλακας και τα ανθρωποείδη της ΕΟΜ αστυνομικοί ως φρουροί της κυβέρνησης, βασάνισαν τη Hazal και την πήγαν στο νοσοκομείο με τη βία.

Στο νοσοκομείο της Θήβας την κράτησαν με χειροπέδες πίσω από την πλάτη της για μιάμιση ώρα. Ήθελαν να την εξετάσουν με τα χέρια της δεμένα με χειροπέδες, η Hazal αρνήθηκε, προσπάθησαν απειλώντας της να της βάλουν ενδοφλέβιο ορό . Η συντρόφισσα αρνήθηκε, λέγοντας «Αν προσπαθήσετε να μου βάλετε ενδοφλέβια, θα πρέπει να μου σκάσετε όλες τις φλέβες. Είμαι απεργός πείνας, έχω αξιοπρέπεια και δεν το δέχομαι».

Στη συνέχεια την πήγαν πίσω στη φυλακή. Καλούμε όλους και όλες να αντιδράσουν στα βασανιστήρια. Βασανίζουν στις γυναικείες φυλακές Θήβας στην Ελλάδα, ας μην σιωπήσουμε μπροστά στα βασανιστήρια. Συνεχίζεται σήμερα για 11η ημέρα η αντίσταση της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία, στις ελληνικές φυλακές.

Η αντίσταση τους είναι αντίστασή όλων μας, καλούμε όλους και όλες να στηρίξουν τους 11 επαναστάτες από την Τουρκία, που είναι φυλακισμένοι στην Ελλάδα. Η καταστολή δεν μπορεί να μας αποτρέψει. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα νικήσει τα βασανιστήρια. Η συντρόφισσα Hazal Seçer δεν είναι μόνη της!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Λαϊκό Μέτωπο