Γιατί και πώς έχει κάθε Λιάγκας πρόσβαση σε φωτογραφίες του 12χρονου κοριτσιού;

Αλιεύει η Κατερίνα Πράπα

Πρόκειται για θεσμικό βιασμό, που καθιστά διάτρητο κάθε πλέγμα προστασίας για τα θύματα κακοποίησης, επανατραυματίζοντάς τα ξανά και ξανά.

Στην αρένα της τηλεθέασης για ακόμη μία φορά ευαίσθητα στοιχεία του 12χρονου παιδιού που υπέστη βάναυση κακοποίηση κι ακραία εκμετάλλευση.

Μετά την δημοσίευση φωτογραφιών της 12χρονης μαθήτριας με πίξελ από τηλεοπτικούς σταθμούς και την επίμονη παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων για μέρες έξω από το σπίτι της, είδαμε να διαρρέουν και τις καταθέσεις της σε δελτία ειδήσεων, εκπομπές και sites.

Λέξη- λέξη, χωρίς κανένα σεβασμό στο τραύμα του παιδιού που στιγματίζεται ξανά και ξανά.

Χθες είδαμε μάλιστα να σχολιάζονται σε πάνελ πρωινής εκπομπής και φωτογραφίες του 12χρονου κοριτσιού κατά τη διάρκεια των βιασμών της. Ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας κοιτούσε τις φωτογραφίες του παιδιού στο κινητό του (!) σχολιάζοντας και περιγράφοντας τι βλέπει!

Και μετά διαβάσαμε πηχυαίους και δακρύβρεχτους τίτλους στα σάιτς να αναπαράγουν ότι ο παρουσιαστής ήταν «Σοκαρισμένος με τις φώτο» λέγοντας «Δεν μπορώ να το διαχειριστώ, είμαι και πατέρας»!

Πώς και από ποιον διαρρέονται αυτά τα στοιχεία; Πώς καταλήγουν σε κινητά δημοσιογράφων και λοιπών; Γιατί οι Αρχές δεν προστατεύουν τα θύματα;

Πρόκειται για θεσμικό βιασμό, που καθιστά διάτρητο κάθε πλέγμα προστασίας για τα θύματα κακοποίησης, επανατραυματίζοντάς τα ξανά και ξανά.

20/10/2022

πηγή: www.rosa.gr