Η Μαρία Πολύζου προέβη σε μία σοκαριστική αποκάλυψη.

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη
Αναδημοσίευση από το Facebook του Sport24
“Ο πατέρας μου με βίαζε από 11-12 ετών”

“Γεννήθηκα στην Πάτρα ο πατέρας μου ήταν ψαράς, δούλευε σκληρά αλλά ήταν πάμπτωχος. Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Δεν ήταν ψηλός, μάλλον μετρίου αναστήματος. Είχε σκούρα επιδερμίδα και το καλοκαίρι μαύριζε περισσότερο λόγω δουλειάς. Είχε μαύρα μαλλιά και μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Έπινε και όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε.
Το καταθέτω γιατί έχουμε χρέος να προστατεύουμε τα παιδιά μας. Έχουμε χρέος και κάθε παιδί πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να μιλήσει.
Έτσι μου δόθηκε τελικά η ζωή. Όχι μόνο να διανύω τα 42.195 μέτρα, όχι μόνο να τερματίζω τον καρκίνο του μαστού που πέρασα, αλλά κυρίως όμως να καταφέρνω να βγαίνω νικήτρια από την μεγαλύτερη μάχη που έδωσα. Με την κακοποίηση. Με σωσίβιο τον αθλητισμό τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου”.
Τον αριθμό της φανέλας της από τους Ολυμπιακούς, τον 3391, θα ήθελε να δει να γίνεται τηλεφωνική γραμμή για κακοποιημένα παιδιά. «Για να καταφέρουμε», όπως λέει, «να πείσουμε ένα παιδί ότι μπορεί να κατακτήσει τη ζωή, όπως εγώ.
Η παιδική κακοποίηση είναι η σκληρότερη μορφή βίας».
Κατάθεση ψυχής από την κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμο στο βιβλίο της “Μην Τα Παρατάς”.
1/11/2022