Γονεϊκή αποξένωση: ένα επικίνδυνο νομικό εργαλείο σε υποθέσεις επιμέλειας

Αλιεύει η Δήμητρα Σιαηλη

Η ομάδα «Όχι στην Υποχρεωτική Συνεπιμέλεια» παίρνει θέση ενάντια στη θεωρία της “γονεϊκής αποξένωσης”, καταρρίπτει τους μύθους της και ενημερώνει μέσα από την καμπάνια #StopChildAbuse για τις καταβολές της, τη χρήση και τις καταστροφικές συνέπειες στις ζωές των παιδιών και των κακοποιημένων και ευάλωτων γονέων.
Τι είναι αυτό;
Στη σελίδα stopchildabuse.gr έχουμε ήδη αναρτήσει σειρά ενημερωτικών κειμένων – αλλά για να το πούμε απλά, είναι ένα όπλο στα χέρια των κακοποιητών στις δίκες για την επιμέλεια, προκειμένου να ενοχοποιήσουν την επιζώσα με τρόπους που θα έχει και ποινικές προεκτάσεις για την ίδια, και να αποσιωπήσουν τη φωνή των παιδιών που αρνούνται να ακολουθήσουν τον κακοποιητικό γονέα. Δεν φταίει ο κακοποιητής. Φταίει η αποξενώτρια μητέρα που δεν θέλει το παιδί να πάει στον πατέρα του.
Γιατί τώρα η καμπάνια; Γιατί οι ομάδες της Υποχρεωτικής Συνεπιμέλειας, σε όλο τους το φάσμα, δεν σταμάτησαν ποτέ να πιέζουν για τη νομική αναγνώριση της ψευδοεπιστημονικής θεωρίας. Γιατί οι ομάδες αυτές έχουν προνομιακή σχέση με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ίδιο το Πρωθυπουργικό γραφείο. Γιατί εδώ και ένα μήνα έχει συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου και το μπλοκ της Υποχρεωτικής Συνεπιμέλειας ασκεί ήδη πιέσεις με υπογραφές, ψηφίσματα, πολιτικές συναντήσεις και κατά παραγγελία αρθρογραφία στον «Πέτσινο» τύπο, για τη νομοθέτηση της «γονεϊκής αποξένωσης»
Κι εμείς; Εμείς που δώσαμε τον αγώνα ενάντια στην Υποχρεωτική Συνεπιμέλεια, συνεχίζουμε από τη σελίδα stopchildabuse.gr ελπίζοντας να αποτελέσουμε μια πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης με το βλέμμα στραμμένο στις γυναίκες που βρίσκονται στο στόχαστρο αυτής της επίθεσης. Με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά. Στόχος μας να συμβάλουμε στην αποδόμησή της ψευδοεπιστημονικής θεωρίας και να αποτρέψουμε κάθε πιθανότητα ένταξής της στη νομοθεσία.
Εσείς; Μπορείτε να βοηθήσετε στη δημιουργία ενός αρχείου που θα καταρρίπτει τους μύθους της «γονεϊκής αποξένωσης» για να αποκρούσουμε από κοινού τη σχεδιαζόμενη επίθεση, με επιχειρήματα και αγώνες. Στείλτε μας άρθρα, δικαστικές υποθέσεις, ακόμη και προσωπικές ιστορίες που ίσως θα θέλατε να μοιραστείτε.
Μπορείτε, επίσης, να εγγραφείτε στο newsletter και να μας ακολουθήσετε στο facebook, για ακόμη περισσότερα νέα πάνω στο θέμα. Διαδίδουμε τη σελίδα – Ενημερωνόμαστε – Αγωνιζόμαστε – Και τώρα τι;
Μη Διανοηθείτε Να Νομοθετήσετε! Αμετάκλητα Όχι και στη Γονεϊκή Αποξένωση
Αταλάντευτα δίπλα στις καταπιεσμένες και κακοποιημένες αδερφές μας, Αταλάντευτα δίπλα στα παιδιά
(Και μια μεγάλη αγκαλιά στις γυναίκες που δεν τολμούν ούτε like να πατήσουν στη σελίδα μας στο facebook, γιατί ακόμη κι αυτό το παρακολουθεί ο κακοποιητής. Σας ξέρουμε, το ξέρουμε, είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι από εσάς)
Μαζί θα νικήσουμε.