Νέα γυναικοκτονία: Στον Πειραιά

Παρουσιάζει η Σίσσυ Βωβού

25χρονος σκότωσε με πυροβόλο όπλο την 19χρονη σύντροφό του, στο σπίτι στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες συζούσαν περιστασιακά, στον Πειραιά.

Ενώ ο χρόνος χρειάζεται 26 ημέρες για να κλείσει, μακραίνει δυστυχώς ο κατάλογος της ακραίας αυτής μορφής βίας, Πέρυσι είχαμε 17 γυναικοκτονίες, και φέτος ήδη πριν κλείσει η χρονιά έχουμε επίσης 17, παρά όλες τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις που κάναμε, ιδιαίτερα κατά την ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, την 25η Νοέμβρη.

Γείτονες λένε ότι συχνά άκουγαν φωνές και καυγάδες, άρα δεν επρόκειτο και εδώ για κεραυνό εν αιθρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου και παραδόθηκε. Η αστυνομία έσπευσε στο σπίτι, και βρήκε νεκρή τη νεαρή γυναίκα. Φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι καβγάδισε έντονα με τη σύντροφό του, την οποία ζήλευε παθολογικά, και ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Αυτή την επήρεια των ναρκωτικών προφανώς θα επικαλεσθεί για να μειώσει τον καταλογισμό του.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται, καμία άλλη δολοφονημένη. Να ληφθούν από την πολιτεία όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αύξηση της κοινωνικής συνειδητοποίησης στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, και ιδιαίτερα στην πιο ακραία της μορφή. Σημαντικό αίτημά μας παραμένει η ένταη του κακουργήματος της Γυναικοκτονίας στον Ποινικό Κώδικα. Πές την με το όνομά της, ζητούμε.

Περιγρφή φωτογραφιών για άτομα με οπτική αναπηρία: Στην πρώτη φωτο, ένα σπίτι στο οποίο έγινε ο φόνος, με κλειστά πόρτες και παράθυρα. Στη δεύτερη, ένα πανό της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών, που κρατάμε συχνά μπροστά στα δικαστήρια.