Σεξιστική ημερίδα γονιμότητας ετοιμάζει ο Μπακογιάννης

Αλιεύει η Στέλλα Σαμου

Ο δήμος Αθηναίων, διοργανώνει ημερίδα, με τη συμμετοχή της Μαρίας Συρεγγέλα (υφυπουργός εργασίας αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια) που συνδέει ξανά το δημογραφικό με τα θέματα γονιμότητας και οι αντιδράσεις είναι ήδη εμφανείς, από γυναίκες που προειδοποιούν: «Κάτω τα χέρια από το σώμα μας. Προστατέψτε τις γυναίκες απ τη φτώχεια και τη βία και θα γεννάνε όσο θέλουν, αντί να τις αναγκάζετε να γεννήσουν όσο θέλετε εσείς, μέσα στη φτώχεια και τη βία».

Στις 11 Ιουνίου του 2021, το tvxs αποκάλυπτε πως επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, σκοταδιστικό, μισογυνιστικο συνέδριο με όχημα  το Δημογραφικό, υπό την Αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας, στα Γιάννενα. Το σχετικό ρεπορτάζ έγραφε:

«Το ανατριχιαστικό σποτ της Πρωτοβουλίας για το Δημογραφικό “ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια” ενόψει του 1οου Πανελλήνιου Συνέδριου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές, που θα γίνει 2-4 Ιουλίου 2021 στα Ιωάννινα, είναι δηλωτικό του τι περιμένει τις γυναίκες αυτής της χώρας, αν δεν αντιδράσουν άμεσα. Πιο ανατριχιαστικό δε και από το ίδιο το συνέδριο, στο οποίο έχουν προσκληθεί να μιλήσουν μεταξύ άλλων, πλήθος μητροπολιτών και αρχιεπισκόπων, είναι η υπογραφή της ίδιας της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί το συνέδριο.

Έχει μάλιστα την υποστήριξη της ΓΓ Ισότητας Φύλων και Οικογενειακής Πολιτικής, Υπουργείων, Περιφερειών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Διοργανώνεται από Ιατρικές σχολές -και κέντρα για εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, που έχουν κάθε συμφέρον να διοργανώσουν ένα τέτοιου είδους συνέδριο. Χορηγός επικοινωνίας: Η δημόσια ραδιοτηλεόραση.»

Ευτυχώς, μετά την κατακραυγή, τα βίντεο που παρουσίαζαν πως μια γυναίκα χωρίς παιδί, έχει ξοφλήσει, αποσύρθηκαν όπως και η αιγίδα της ΠτΔ.

Όμως η ΝΔ, όπως φαίνεται δεν το βάζει κάτω και αυτή τη φορά, η πρωτοβουλία ανήκει στον Κώστα Μπακογιάννη. Ο αντιδήμαρχος Υγείας του δήμου Αθηναίων και γυναικολόγος Μανόλης Καλαμπόκας, ανακοινώνει «Webinar για τη χαμηλή γονιμότητα στην Ελλάδα και τη δημογραφική κρίση: «Γονιμότητα και Δημογραφικό» για τις  15 Δεκεμβρίου 2022.

Τα εύσημα για τη διοργάνωση διεκδικούν ο  Δήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τη Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, που όπως γράφει ο Μ. Καλαμπόκας «…προχωρούν στην υλοποίηση δράσεων για την ενημέρωση του κοινού για σημαντικά κοινωνικά θέματα μέσα από το πρίσμα των υπηρεσιών υγείας».

Τι γράφει η πρόσκληση;

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν έντονο ρυθμό μείωσης του πληθυσμού της. Εξέχουσα θέση έχει το πρόβλημα της υπογονιμότητας και η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας τεκνοποίησης, που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Μέσα από τη διαδικτυακή ημερίδα αναζητούμε πτυχές του δημογραφικού προβλήματος με αναφορά στις εξελίξεις στην επιστημονική κοινότητα, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί στην πατρίδα μας σε πολιτικό και ιατρικό επίπεδο!

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Χαραλαμπάκου και θα μιλήσουν ο Ν. Βλάχος (καθηγητής γυναικολογίας και διευθυντής στο Αρεταίειο), ο ίδιος ο Μ. Καλαμπόκας, η Π. Καλαϊτζή (χειρούργος – γυναικολόγος) κ.α. ενώ ανάμεσα στις ομιλήτριες βρίσκουμε και την κ. Μαρία Συρεγγέλα υφυπουργό εργασίας αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια. Πρόκειται για την πρώην ΓΓ για την ισότητα των Φύλων, που κατάργησε η ΝΔ για να υπογραμμίσει τον ιδεολογικό προσανατολισμό της στα θέματα ισότητας. Όχι πια ισότητα, μόνο οικογένεια και Δημογραφική Πολιτική, με ασκήσεις ελέγχου  του γυναικείου σώματος, γιατί και για το δημογραφικό, υπαίτιες είναι οι γυναίκες!

Για να αντιληφθούμε που στοχεύει και πως συσπειρώνει και εκπαιδεύει η φιλοσοφία αυτών των ημερίδων και συνεδρίων, αρκεί να δούμε ένα από τα επαινετικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση του Μ. Καλαμπόκα:

«Υπογονιμοτητα. Σοβαρότατο πρόβλημα του έθνους μας και της φυλής μας. Ο αόρατος εχθρός που καραδοκεί . Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και σε σοβαρό επίπεδο συζητήσεων αποφάσεων και πράξεων θα καταφέρετε να μειώσετε η να εξαφανίσετε αυτή την μάστιγα. Πιστεύουμε και ελπίζουμε σε σας.»

Είναι περισσότερες ευτυχώς οι φωνές διαμαρτυρίας.

«…το “πρόβλημα”της υπογονιμότητας δεν λύνετε με μαγικές θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και webinars. Λύνετε με Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού σε κάθε γειτονιά, με Μαθήματα Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από το δημοτικό, Επιδόματα και Άδειες γονεικοτητας τουλάχιστον για τα πρώτα 3 χρόνια, Κέντρα στήριξης μητρότητας και θηλασμού σε κάθε γειτονιά, πολιτικές στήριξης των οικογενειών για την ακρίβεια και την ενεργειακή και κλιματική κρίση. Αν βελτιωθούν όλα αυτά και εξακολουθούμε να έχουμε κάνουμε λιγότερα παιδιά από όσα θέλουμε, τότε να μιλήσουμε και για τις επιλογές της επιστήμης» γράφει η C.V.

Η Σ.Σ σχολιάζει:

«Αίσχος! όταν η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έκανε τίποτε, για να έχει Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού και για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος τους, έρχεται το 2022, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας & Δημοτικών Ιατρείων, να μας πει ότι πρέπει να γεννάμε; Όταν η κ. Συρεγγέλα, κατά τη συζήτηση της αντιμεταρρύθμισης του Οικογενειακού Δικαίου, με τον νόμο Τσιάρα δήλωνε, ως Πόντιος Πιλάτος, ότι δεν το θέμα δεν αφορά την ΓΓΙΦ!!!! Ένας νόμος που έθεσε σε εκβιάσιμη θέση μητέρες και αύξησε την ενδοοικογενειακή βία. Ένας νόμος που θα οδηγήσει στη μείωση των γεννήσεων καθώς κάθε σκεπτόμενη γυναίκα γνωρίζοντας ότι με το νόμο Τσιάρα, αναστέλλονται ακόμη και βασικά δικαιώματά της, όπως η ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση, και άλλα πολλά , με μόνη διέξοδο την τράπεζα σπέρματος, θα εγκαταλείπει την ιδέα να γίνει μητέρα. Υ.Γ. Μη βιαστεί κανείς να μου πει ότι το Αρεταίειο έχει Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού, το γνωρίζω, μιλώ για κάτι άλλο, όποια γυναίκα απευθύνθηκε σε Κ.Ο.Π. στο εξωτερικό καταλαβαίνει»

Η Ε.Τ. προσθέτει:

«Δόθηκε τώρα ιατρικό προσημο αντι για θρησκευτικό στον αγώνα επιταξης της γονιμοτητάς μας; Τοσο ο εκκλησιαστικός λόγος οσο και ιατρικοποιηση του γυναικειου σώματος είναι μεθοδοι πειθαρχισης οχι στη γεννα αλλά στην υποταγή της εκχωρησης κάθε αξιοπρεπειας ζωης για να κανει μια γυναικα φτωχιά ή κακοποιημένη οσο πιο πολλά παιδια΄γινεται. Προστατεψτε τις γυναικες απ τη φτωχεια και τη βια και θα γεννάνε όσο θέλουν, αντί να τις αναγκάζετε να γεννησουν όσο θελετε εσείς, μέσα στη φτώχεια και τη βία»

Η κεντρική φιλοσοφία του εγχειρήματος είναι σαφής:  ο στόχος ζωής των γυναικών είναι να τεκνοποιήσουν και να κάνουν οικογένεια, με στόχο τη στήριξη της «πυρηνικής οικογένειας» και των «ζευγαριών σε αναπαραγωγική ηλικία». Με κραυγές περί υπογεννητικότητας που απειλεί «με αφανισμό το έθνος».

Η ρατσιστική alt right αντίληψη, φάνηκε και από τη δήλωση Γεωργιάδη: «Η βασική μας ιδεολογική διαφορά είναι πως εσείς οι αριστεροί λέτε ότι δεν υπάρχει δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα, γιατί την όποια έλλειψη πληθυσμού μπορούμε να την υποκαταστήσουμε με την αθρόα λαθρομετανάστευση. Εγώ δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε παιδιά στην Ελλάδα και να έχουμε  Έλληνες».

Πέρα από τα ιδεολογικά, υπάρχουν και τα οικονομικά κίνητρα. Κάτω από την – υπερσυντηρητική έως alt right – φιλοσοφία του συνεδρίου και των σχετικών ημερίδων, υπάρχουν συμφέροντα μεγαλογιατρών και κλινικών που έχουν επενδύσει σε θέματα γονιμότητας, με πανάκριβες εξετάσεις γονιμότητας, προώθηση των εξωσωματικών και άλλες μεθόδους, που φυσικά δεν καλύπτονται από το κράτος.

15/12/2022

πηγή: tvxs.gr