Το Χάρβαρντ ανακοίνωσε την πρώτη Αφροαμερικανίδα πρόεδρο στην ιστορία του

Αλιεύει η Αλέκα Μακρή

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Κλοντίν Γκέι θα γίνει η 30ή πρόεδρός του, καθιστώντας την, τη δεύτερη γυναίκα που θα ηγηθεί της σχολής της λεγόμενης «Ivy League» και την πρώτη Αφροαμερικανίδα. Η Γκέι η οποία είναι σήμερα πρύτανης του πανεπιστημίου και θα αναλάβει πρόεδρος την 1η Ιουλίου, αντικαθιστά τον Λόρενς Μπάκοου, ο οποίος παραιτείται για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.

Παιδί Αϊτινών μεταναστών θεωρείται κορυφαία ειδικός στο θέμα της αμερικανικής πολιτικής συμμετοχής. Το 2006 εντάχθηκε στο Χάρβαρντ ως καθηγήτρια διακυβέρνησης διερευνώνοντας μια σειρά από ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μια σειρά από κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες διαμορφώνουν τις πολιτικές απόψεις και την ψήφο.

Η Γκέι είναι επίσης πρόεδρος της πρωτοβουλίας του Χάρβαρντ για την ανισότητα στην Αμερική, η οποία μελετά θέματα όπως οι επιπτώσεις της παιδικής φτώχειας και στέρησης στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες και την αμερικανική ανισότητα από μια παγκόσμια προοπτική.

«Είναι μια καταπληκτική ακαδημαϊκή ηγέτιδα με οξύ μυαλό, εξαιρετικές ηγετικές και επικοινωνιακές ικανότητες, άριστη κρίση και μια βασική αξιοπρέπεια και ευγένεια που θα υπηρετήσει καλά το Χάρβαρντ», ανέφερε ο Μπάκοου σε δήλωσή του. «Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι απολαμβάνει τον σεβασμό όλων όσων τη γνωρίζουν και έχουν συνεργαστεί μαζί της».

Η Πένι Πρίτζκερ ανώτερος συνεργάτης του Harvard Corporation και πρόεδρος της επιτροπής αναζήτησης προέδρου του Χάρβαρντ, τόνισε «Η Κλοντίνε είναι μια αξιοσημείωτη ηγέτης που είναι βαθιά αφοσιωμένη στη διατήρηση και ενίσχυση της ακαδημαϊκής αριστείας του Χάρβαρντ, στην υπεράσπιση τόσο της αξίας όσο και των αξιών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της έρευνας, στη διεύρυνση των ευκαιριών και στην ενίσχυση του Χάρβαρντ ως πηγή ιδεών και δύναμη για το καλό στον κόσμο».

16/12/2022

πηγή: www.athensvoice.gr