Άντριου Τέιτ: Ένας σεξιστής στη φυλακή, κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

«Ξινή» βγήκε στον Άντριου Τέιτ η διαδικτυακή κόντρα με την Γκρέτα Τούνμπεργκ, καθώς οι αρχές μπόρεσαν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν με βαρύτατες κατηγορίες.

Ο πρώην κικμπόξερ και διαδικτυακή περσόνα είναι κατηγορείται για βιασμό, λαθραία διακίνηση ανθρώπων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με τις αρχές να αποφασίζουν την παράταση της κράτησής του ιδίου και του αδερφού του που συνελήφθησαν χθες στο Βουκουρέστι.

Ο Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν, τέθηκαν χθες, Πέμπτη, υπό κράτηση αρχικά για 24 ώρες μαζί με δύο ρουμάνους υπόπτους, ανέφεραν σε δήλωσή τους εισαγγελείς της διεύθυνσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος αφού πραγματοποίησαν εφόδους σε ιδιοκτησίες των δύο υπόπτων στο Βουκουρέστι.

«Εισαγγελείς κατά του οργανωμένου εγκλήματος ζήτησαν από τον δικαστή δικαιωμάτων και ελευθεριών στο Δικαστήριο του Βουκουρεστίου να παραμείνουν υπό κράτηση οι τέσσερις ύποπτοι για 30 ημέρες», ανέφεραν σήμερα οι εισαγγελείς. Οι δύο αδελφοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν χθες, όμως ο δικηγόρος τους επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται υπό κράτηση.

Εισαγγελείς είπαν πως σε βάρος των αδελφών Τέιτ διεξαγόταν έρευνα από τον Απρίλιο. «Οι τέσσερις ύποπτοι … φαίνεται πως συνέστησαν μια εγκληματική οργάνωση με στόχο να στρατολογούν, να στεγάζουν και να εκμεταλλεύονται γυναίκες εξαναγκάζοντάς τις να δημιουργούν πορνογραφικό περιεχόμενο που μπορούσε κανείς να δει σε εξειδικευμένους ιστοτόπους έναντι χρημάτων», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε δήλωσή τους αργά χθες. Οι εισαγγελείς είπαν ότι βρήκαν έξι γυναίκες τις οποίες είχαν εκμεταλλευθεί σεξουαλικά οι ύποπτοι.

Ο Τέιτ έγινε γνωστός με μισογυνικά σχόλια και λόγους μίσους. Έχει πει πως οι γυναίκες που βιάζονται είναι εν μέρει υπεύθυνες για το βιασμό τους και πως ανήκουν σε άνδρες.

Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, απέκλεισαν τον Τέιτ, όμως ο λογαριασμός του στο Twitter επανενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο, αφού η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από τον Ίλον Μασκ. Σε ένα από τα μηνύματά του στο Twitter μετά την επιστροφή του στην πλατφόρμα, έγραψε ότι πηγαίνει στην Καλιφόρνια για να πει στον Μασκ ότι είναι «θρύλος».

Ο Τέιτ φαίνεται πως έχει στείλει σήμερα ένα μήνυμα μέσω του Twitter, πράγμα που σημαίνει ότι στη διάρκεια της κράτησής του έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό του και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε καλέσει, μέσω του Twitter, τον Βρετανό να βρει κάτι να ασχοληθεί, αφού εκείνος της είχε πει πως έχει στην ιδιοκτησία του 33 αυτοκίνητα με «τεράστιες εκπομπές ρύπων».

Απαντώντας ο Τέιτ έστειλε σε ένα email φωτογραφία του τρώγωντας πίτσα και δηλώνοντας ότι δεν θα ανακυκλώσει τη συσκευασία, όμως οι πληροφορίες αυτές φανέρωσαν την τοποθεσία που βρισκόταν με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις αρχές.

Η νεαρή κοπέλα, μάλιστα, σχολίασε σήμερα τις εξελίξεις γράφοντας «αυτά παθαίνεις εάν δεν ανακυκλώσεις το κουτί της πίτσας».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών