Συνεχίζεται ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Εδώ παραθέτουμε την ομιλία της Τώνιας Κατερίνη, μιας από τους τέσσερεις ομιλητές στην εκδήλωση, ενώ στο τέλος έχουμε σύνδεσμο όπου υπάρχει ολόκληρη η εκδήλωση. Υπνθυμίζουμε την αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας γυναίκας υπαλλήλου του Δήμου, στις 13/1, για χρέος κοινοχρήστων 800 ευρώ. Η Ενωτική Πρωτοβουλία τονίζει την έλλειψη αναλογικότητας στην προκειμένη και σε πολλές άλλες περιπτώσεις και απαιτεί να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.  Σ.Β.

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 η ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών διοργάνωσε μια εκδήλωση με σκοπό να μας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα μέσα από τις τοποθετήσεις 3 δικηγόρων που ασχολούνται με υποθέσεις εξώσεων και πλειστηριασμών. Τη συζήτηση συντόνισε η Τόνια Κατερίνη. Εκτός από τα νέα που το πάνελ μοιράστηκε με το κοινό, ήταν έκδηλη μια πραγματικά ενωτική προσέγγιση αριστερών κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων που υποστηρίζουν από το ίδιο σημείο οπτικής το δικαίωμα στη στέγη, όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις τους μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των βασικών ομιλητών.

“Σήμερα η επίθεση στο πεδίο των πλειστηριασμών είναι μεγάλη. Παρόλα όσα ακούγονται και παρά την εικόνα που προσπαθούν να δώσουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, ότι δεν υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, ότι υπάρχουν οι πλατφόρμες ρύθμισης, ότι προστατεύονται τα ευάλωτα νοικοκυριά, αν και αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικά εργαλεία, δεν απαντούν στο συνολικό πρόβλημα. Η εικόνα που έχουμε εμείς, βασισμένη σε μια πολλή αναλυτική περιγραφή των πλειστηριασμών που για ένα χρόνο καταγράφουμε στο Παρατηρητήριο, από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, είναι ζοφερή, τα πράγματα εξελίσσονται προς το χειρότερο. Ενδεικτικά μέσα στο 2022 αναγγέλθηκαν χοντρικά 51.000 πλειστηριασμοί και ολοκληρώθηκαν 38.000 πλειστηριασμοί εκ των οποίων 8.750 άνθρωποι έχασαν τα ακίνητά τους.” Ακολουθεί το βίντεο με την σύντομη τοποθέτηση της συντονίστριας του πάνελ, Τόνιας Κατερίνη, από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών.

 

Έχετε ή απειλείστε με κόκκινο δάνειο; Τρεις δικηγόροι εξηγούν ζητήματα πλειστηριασμών και εξώσεων