Εργατικο ατύχημα στην Κρήτη – το χερι της υπαλλήλου στη μηχανη του κιμά

Αλιεύει και σχολιάζει η Σίσσυ Βωβού

Λίγες μόνο μέρες μετά το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα γυναίκας υπαλλήλου απορριμματοφόρου του Δήμου Ξυλοκάστρου, που έγινε στις 7 Ιανουαρίου, νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Κρήτη, ευτυχώς όχι θανατηφόρο. Τονίζουμε κι εμείς την ανάγκη για μέτρα ασφαλείας της εργασίας, όπως λέει και στο κατωτέρο σημείωμα εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Ακόμα τονίζουμε την ανάγκη αποζημίωσης στα θύματα. Σ.Β.

Σοκαριστικό ατύχημα στο Ασήμι: Οι ανατριχιαστικές στιγμές και η μεγάλη επιχείρηση για τη νεαρή γυναίκα

Όλο το Ασήμι συμπαραστέκεται στην νεαρή γυναίκα που έχασε το χέρι της στην μηχανή του κιμά
Μετά την χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ
Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για το σοκαριστικό ατύχημα στο Ασήμι
Εν αναμονή του πορίσματος της Επιθεώρησης Εργασίας για το ατύχημα

Έχασε το χέρι της η 27χρονη κοπέλα, η οποία βίωσε εφιαλτικές στιγμές τη στιγμή που εγκλωβίστηκε σε μηχανή του κιμά, σε κρεοπωλείο στο Ασήμι, καθώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο ΠΑΓΝΗ δεν κατάφεραν να το σώσουν.

Στο πλευρό της κοπέλας βρίσκονται συγγενείς και φίλοι, ενώ στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ο οποίος νωρίτερα βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσει το νέο αυτό εργατικό ατύχημα, τονίζοντας την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.

Το συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί, τη στιγμή που η γυναίκα εργαζόταν στο κρεοπωλείο και βρισκόταν σε διαδικασία αλέσεως του κιμά, με τις συνθήκες να διερευνώνται από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το χέρι στη μηχανή του κιμά, ενώ νωρίτερα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του χεριού της, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες, αποσπάσματα και εικόνα από NEAKRITI