Ο «αγανακτισμένος» δημοσιογράφος και τα SMS που έδειξαν την έξοδο

Τώρα βγαίνει στην επιφάνεια ότι ο αναφερόμενος δημοσιογράφος, που ήταν από τους πρωταγωνιστές των Ενεργών Μπαμπάδων υπέρ της ψήφισης του αντιγυναικείου και αντιπαιδικού νόμου Τσιάρα, για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, που ψηφίστηκε το 2021, ήταν συχνός συνομιλητής με τον υπουργό, την ίδια στιγμή που ο υπουργός αρνήθηκε για μήνες να συνομιλήσει με τις γυναικείες οργανώσεις. Μπράβο στον δημοσιογράφο, μπράβο και στον υπουργό. Καλό κονέ. Αναμένουμε να δούμε αν οι κατηγορίες για τη σχέση του με την Ελληνική Μαφία θα επαληθευτούν. Πάντως ο Αντένα που κάτι ξέρει περισσότερο από εμάς, έσπευσε να διακόψει τη συνεργασία μαζί του. Οψόμεθα. Σ.Β.

Γράφει η Αντα Ψαρρά

Αλιεύει η Ιλεάνα Σακκά

Οι αποκαλύψεις του Documento για τις συνομιλίες μεταξύ του ιδίου, του κουμπάρου του και εμπόρου καυσίμων Γ. Μήτσου -που δολοφονήθηκε- και κρατικών οργάνων. ● Το πρώην στέλεχος του καναλιού είχε πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια υπέρ της συνεπιμέλειας με τις απειλές του κατά γυναικών.

Λύθηκε η συνεργασία του δημοσιογράφου Νίκου Τσιλιπουνιδάκη με τον ANT1 μετά την αποκάλυψη του Documento για τις συνομιλίες μεταξύ του ιδίου, του κουμπάρου του και εμπόρου καυσίμων Γ. Μήτσου -που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022 στα Γλυκά Νερά- και στελεχών της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. από τα οποία αντλούσε στοιχεία χρήσιμα στον δολοφονημένο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εκτέλεση του Γ. Μήτσου ήταν άλλο ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ μαφιόζων. Σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, ήταν μια άνανδρη δολοφονία ενός έντιμου επιχειρηματία. Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι που προέκυψαν από την εξέταση του κινητού του Μήτσου δημοσιεύτηκαν την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη.

Τα SMS που κατέγραψε η ειδική διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ Τσιλιπουνιδάκη-Μήτσου-κρατικών οργάνων δεν απασχόλησαν βέβαια τους μεγάλους φιλοκυβερνητικούς ομίλους όσο τους απασχόλησε το «πειραγμένο» SMS που παρουσίασε ο κατηγορούμενος Χρ. Καλογρίτσας στο Ειδικό Δικαστήριο.

Εξίσου δεν τους είχαν απασχολήσει, παρά μόνο με θετικά σχόλια, ο οχετός και οι απειλές που εκτόξευαν κατά γυναικών οι «αγανακτισμένοι μπαμπάδες» και ο σύλλογός τους τον καιρό που «ψηνόταν» ο κατάπτυστος νόμος της συνεπιμέλειας. Δραστήριο μέλος αυτού του συλλόγου, εξάλλου, είναι ο Ν. Τσιλιπουνιδάκης.

Σε ανύποπτο χρόνο στην τηλεοπτική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε φιλοξενηθεί το πρώην πλέον στέλεχος του καναλιού σε μια συνέντευξη «εξομολόγηση» (4.6.2020). Εκεί περιέγραψε τη διαδρομή του επί χρόνια στο Star, στον ΣΚΑΪ, στη Real και τελικά στον ΑΝΤ1: «Πάντα γούσταρα τον ΑΝΤ1. Εδώ βρήκα συναδέλφους που με στήριξαν για να κάνω καλό ρεπορτάζ.

Στον ΑΝΤ1 μού βγήκε αυτό το ρεπορτερίστικο το καλό, δηλαδή το να κυνηγάς, το να γουστάρεις να ψάχνεις, να κάνεις ρεπορτάζ. Μου έβγαλε τον καλό ρεπόρτερ από μέσα μου»! Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος είχε ειδικευτεί στο lifestyle ρεπορτάζ. «Πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ξαναγίνει ένα δελτίο ειδήσεων με τόσο lifestyle που είχε το Star. Τότε υπήρχε η βιομηχανία του lifestyle. Φωτογράφοι, σίριαλ, μοντέλα, ηθοποιοί… Ημουν 17 χρόνια στο Star. Μάλλον δεν πρέπει να το ξανακάνω. Να μείνω τόσα πολλά χρόνια σε ένα μέρος. Γιατί η τριβή σού φέρνει άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, με είχαν συνδέσει πολύ με τη Μύκονο και τα νησιά […]», έλεγε τότε.

Στην ίδια εκπομπή εξομολογήθηκε «αποκαλυπτικά» το πρόβλημά του μετά τον χωρισμό και τον αγώνα που έκανε για να βλέπει περισσότερο το παιδί του: «Υπάρχουν πολλοί μπαμπάδες που πληρώνουν πολύ ακριβά το ενοίκιο (!) της κυοφορίας των 9 μηνών. Και αυτό με πληγώνει. Γιατί ο πατέρας είναι ο ήρωας του παιδιού, όσο και αν θέλουν αυτό να το παραβλέψουν κάποιες μαμάδες ή κάποιοι δικαστές. Γιατί πρέπει η μητέρα να είναι πάνω απ’ όλα; Τα δύσκολα τα περνάει ο μπαμπάς, η μαμά είναι η αγκαλιά, ο μπαμπάς καθοδηγεί»!

Στη συνέχεια κι ενώ ο Γ. Αρναούτογλου προσπαθεί να αρθρώσει κάποια θετικά σχόλια για τις γυναίκες-μητέρες, ο συνομιλητής ξανά «αποκαλύπτει»: «Εγώ έχω άλλον τρόπο, άλλο σύστημα, το καταφέρνω, θα το βρω, αλλά υπάρχουν και μπαμπάδες που δεν έχουν το δικό μου το τηλέφωνο να ‘χει μέσα το τηλέφωνο του γραμματέα του υπουργείου, της αστυνομίας ή κάτι, δεν έχουν δύναμη. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν! Αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός όμως το αλλάζει, 10 συνεντεύξεις έχει δώσει και σε όλες λέει για την αδικία που υφίστανται οι μπαμπάδες».

Την περίοδο της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο της Ν.Δ. σχετικά με τη συνεπιμέλεια ο Ν. Τσιλιπουνιδάκης ήρθε σε ρήξη με άλλους, πιο αγανακτισμένους μπαμπάδες υπερασπιζόμενος τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και κανονίζοντας συναντήσεις στο υπουργικό γραφείο. Με ακραίους χαρακτηρισμούς και απειλές αναφέρθηκε όχι μόνο στις γυναίκες της Αριστεράς αλλά και στην Ολγα Κεφαλογιάννη και τη Μιλένα Αποστολάκη, σε δημάρχους και κυρίως σε φεμινίστριες και γυναίκες δικηγόρους που αντιτάχθηκαν στο κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Σε σχετική διαδικτυακή εκπομπή ο Ν. Τσιλιπουνιδάκης χαρακτήρισε την Εταιρεία Οικογενειακού Δικαίου μάστιγα του νέου νομοσχεδίου και υποστήριξε ότι «αυτοί» ζήτησαν τη βοήθεια του Γιώργου Γεραπετρίτη για να φυτέψουν αμφιβολίες για το νομοσχέδιο στο μυαλό του πρωθυπουργού. Υποστήριξε ότι το γνώριζε γιατί ήταν «εικονικά παρών» σε τηλεδιάσκεψη Τσιάρα, Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε ότι από τα 11.500 σχόλια υπέρ του νομοσχεδίου, το 63% (πάνω από 7.200) ήταν copy paste. Τα 7.200 σχόλια αντιστοιχούσαν μόνο σε 658 πρωτότυπα σχόλια που αναρτήθηκαν δεκάδες φορές. Μόνο ένα από τα 658 πρωτότυπα σχόλια επικολλήθηκε 343 φορές! Ο προσφιλής χαρακτηρισμός του κυρίου αυτού για τις γυναίκες που παλεύουν για ίσα δικαιώματα είναι «φεμιναζίδια». Μια ματιά μόνο στον προσωπικό του λογαριασμό και στο #olamazi αρκεί για να διαπιστωθεί το μένος του ειδικά όταν μια γυναίκα-μητέρα διαπράττει αδίκημα. Ολα αυτά βέβαια δεν απασχόλησαν ούτε τους εργοδότες ούτε και τους συναδέλφους του!

Είναι σχεδόν απίστευτο το πώς όλα τελικά «κουμπώνουν», συμπληρώνοντας το «επιτελικό» παζλ και αποκαλύπτοντας ολόκληρη την εικόνα του. Μέσα στην κυβερνητική σιωπή κι ενώ συνεχίζονται από διάφορες πηγές οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις Greek Mafia-στελεχών της αστυνομίας και λοιπών, προκύπτουν συνεχώς παράπλευρες ιστορίες που δημιουργούν όχι μόνο ερωτήματα αλλά και αλγεινές εντυπώσεις για το ποιοι τελικά κάνουν «κουμάντο» στο υποτιθέμενο κράτος δικαίου.

Οι δημοσιογράφοι και ειδικά οι αστυνομικοί συντάκτες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες συχνά διατηρούν ανοιχτές διόδους επικοινωνίας ακόμα και με σκληρούς κακοποιούς, όπως και με ενστόλους, ακόμα και με προσωπικό κόστος, όπως στην περίπτωση του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ. Είναι όμως πολύ βασικό να διατηρούνται όλες αυτές οι διασυνδέσεις σε συγκεκριμένα όρια και κόκκινες γραμμές, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι υποψίες για εμπλοκή. Αλλο είναι να κάνεις ρεπορτάζ κι άλλο να ζητάς από κρατικά όργανα πληροφορίες για να τις παρέχεις στη συνέχεια σε μέλη της μαφίας.

#olamazi δεν γίνονται!

Εφημερίδα των Συντακτών 10-2-23

Η φωτογραφία είναι σε μια από τις πολλές διαδηλώσεις που κάναμε στη διάρκεια του αγώνα για να μην ψηφιστεί ο νόμος Τσιάρα.

Περιγραφή φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία: Τέσσερεις γυναίκες κρατάνε ένα πανό που λέει ΟΧΙ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, Αυξάνει την ενδοοικογενειακή βία. Στο πλείσιο ευρύτερης σχετικής διαδήλωσης.