Δικαστική δικαίωση εργαζόμενης στην Κομοτηνή: Αποζημίωση σε 45χρονη μητέρα για εκδικητική απόλυση

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβου

Επιχειρηματίας της Κομοτηνής θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του αφού, απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, τον υποχρεώνει να πληρώσει 15.000 ευρώ σε 45χρονη μητέρα που εργαζόταν στην επιχείρησή του, ως αποζημίωση για την απόλυσή της μετά από τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε.

Η 45χρονη μητέρα κατήγγειλε τα όσα έζησε στον εργασιακό της χώρο, σημειώνοντας ότι, «ένιωσα τόσο εξευτελισμό. Έλεγα δεν επιτρέπεται να στο κάνει κανένας αυτό. Δεν επιτρέπεται, χάνεις τον εαυτό σου, χάνεις το είναι σου, χάνεις τα πάντα.Κάθισα και σκέφτηκα εντατικά και είπα “όχι, δε σου επιτρέπω ούτε σε εσένα και σε κανέναν”. Συγκινούμαι ειλικρινά με την απόφαση που βγήκε»

Όπως είπε η ίδια στο Star, απολύθηκε ενάμιση μήνα μετά την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από τον εργοδότη της. Η ίδια απευθύνθηκε αρχικά στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου και ανέφερε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. «Άρχισα να καταλαβαίνω την πρόθεσή του, άρχισε να μου λέει “σε συμπαθώ” και “πολύ ωραία τα πας”. Άρχισε να μου επιβάλλει να πάω να καθίσω σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων γιατί είχε τον σκοπό του. Μου είπε “όταν θα σε φωνάζω εδώ μέσα θα έρχεσαι να κάθεσαι σε αυτό το τραπέζι”. Την τελευταία φορά άρχισε να με χαϊδεύει, άρχισε να έρχεται πιο κοντά. Πήγε να με φιλήσει. Ήταν κανονική παρενόχληση», περιέγραψε η 45χρονη μητέρα.

Στην αγωγή της η ίδια ανέφερε ότι, μέχρι και την απόλυσή της, ο εργοδότης της έκανε καψόνια. Από την πλευρά του ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι, ο λόγος απόλυσης της γυναίκας ήταν ότι αυτή, «δεν έκανε για τη δουλειά». Ωστόσο, η καταγγέλλουσα είχε στο πλευρό της δύο γυναίκες μάρτυρες οι οποίες κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι και οι ίδιες είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο επιχειρηματία. Ο άνδρας κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ενώ, από την πλευρά της, τον έχει μηνύσει και η καταγγέλλουσα, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Πηγή: ethnos.gr