WSL: Η Έμα Χέις παροτρύνει την στήριξη της εγκυμοσύνης στην κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών της Αγγλίας

Αλιεύει η Βέρα Σιατερλη

Οι σύλλογοι της γυναικείας Super League πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τις παίκτριες που βιώνουν τη μητρότητα λέει η προπονήτρια της Τσέλσι Έμα Χέις. Η μέσος των «μπλε» Μελανί Λάιπολζ έκανε την πρώτη της εμφάνιση μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας στη νίκη με 3-1 της ομάδας του δυτικού Λονδίνου επί της Μπράιτον την Τετάρτη (09/03).

«Αν μια παίκτρια υποστεί ρήξη χιαστού, κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει στο γήπεδο σε εννέα με 12 μήνες», δήλωσε η πολύπειρη κόουτς στο Sky Sports. «Θα έπρεπε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο με μια γυναίκα που γεννάει, αλλά δεν το κάνουμε. Νομίζω ότι πρέπει να αναρωτηθούμε πιο σοβαρά γιατί συμβαίνει αυτό», τόνισε.

Η Χέις, η οποία απέκτησε παιδί τον Μάιο του 2018 ενώ ήταν υπεύθυνη της Τσέλσι, εισήγαγε έναν προπονητή πυελικού εδάφους για να βοηθήσει την επιστροφή της Λάιπολζ. «Είμαστε υπερήφανοι που πρωτοπορούμε σε πολλά πράγματα και ξέρω ότι η δουλειά που κάναμε με τη Μέλανι είναι η καλύτερη δυνατή», είπε σχετικά.

Σούπερ μαμάδες που επέστρεψαν στον πρωταθλητισμό μετά τη γέννηση των παιδιών τους

Τον Ιανουάριο, η αρχηγός της Ρέντινγκ Έμα Μουκάντι επέκρινε την πολιτική μητρότητας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, λέγοντας ότι πρέπει να έχει συνταχθεί από άνδρα.

Η πολιτική μητρότητας της FA δίνει στις νέες μητέρες 14 εβδομάδες πλήρους μισθοδοσίας. «Αν έκανα παιδί τώρα, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να επιστρέψω 14 εβδομάδες μετά τον τοκετό», δήλωσε.

Η Λάιπολζ, Γερμανίδα μέσος της Τσέλσι, ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος τον Μάρτιο του 2022. Τον Ιανουάριο, επέκτεινε το συμβόλαιό της αφού επέστρεψε στην ομάδα μετά από άδεια μητρότητας.

«Το αξίζει», πρόσθεσε η Χέις την Τετάρτη. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ανησυχεί γι’ αυτό. Την εκτιμούμε, οπότε δώστε της το συμβόλαιο και αφήστε την να συνεχίσει να επιστρέφει στο καλύτερο επίπεδό της».

Εγκυμοσύνη και αθλητισμός: Ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί

Η Λάιπολζ δήλωσε ότι η υποστήριξη των συλλόγων προς τις έγκυες παίκτριες δεν είναι «εκεί που θα έπρεπε να είναι αυτή τη στιγμή».

«Αν έχω θετικές εμπειρίες, όταν τις μοιράζομαι, νομίζω ότι βοηθάει τους συλλόγους να δουν τι είναι δυνατό να γίνει», δήλωσε στο Sky Sports. «Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα για το ποδόσφαιρο γυναικών αλλά και για άλλες αθλήτριες. Το καλό είναι ότι η Έμμα είχε και η ίδια ένα παιδί, ξέρει τι είναι σημαντικό. Δεν χρειάζεται να σταματήσεις την καριέρα σου μόνο και μόνο για να γεννήσεις και με το σωστό δίκτυο και την κατάλληλη υποστήριξη όλα είναι δυνατά»!

Πηγή: goal.plilenews.com