Υπόθεση Κολωνού: Τέσσερα περιστατικά εκφοβισμού κατά του 12χρονου κοριτσιού

Αλιεύει η Στέλλα Σάμου

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για την υπόθεση του Κολωνού καθώς αυξάνονται τα περιστατικά εκφοβισμού κατά του 12χρονου κοριτσιού το οποίο εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος.

Στα περιστατικά αυτά είναι εξόχως περίεργη η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, θυμίζοντας κάτι από την υπόθεση της Greek Police Mafia, στην οποία απόστρατοι και εν ενεργεία στρατηγοί της ΕΛΑΣ παρείχαν προστασία σε κυκλώματα πορνείας.

*Την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου, και ενώ όλη η χώρα θρηνούσε τα θύματα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, «άγνωστοι» πέταξαν μια μεγάλη πέτρα στη τζαμαρία του σπιτιού που μένει το 12χρονο κορίτσι με τον αδελφό του. Η θεία τους τη στιγμή εκείνη απουσίαζε και τα μικρά παιδιά πανικοβλήθηκαν.

Η επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη και την οικογένειά της αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «η καταγγελία του γεγονότος στην αστυνομία όχι μόνο δεν πρόσφερε κάτι, αλλά αντιμετωπίστηκε με αδιανόητη αδιαφορία».

*Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου είχαμε γράψει ότι καθώς η 12χρονη επέστρεφε στο σπίτι όπου διαμένει μετά από την ολοκλήρωση της πέμπτης της κατάθεσης, έχοντας πάλι μαζί το αδερφάκι της και συνοδεία αστυνομικών με πολιτικά, τους σταμάτησαν άλλοι αστυνομικοί, με φακούς, όπλα, μάσκες και κουκούλες και φώναζαν στα παιδιά να κατέβουν από το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα αυτά να φοβηθούν και να κλάψουν.

Γεννάται το εύλογο ερώτημα εάν αυτοί που σταμάτησαν το αυτοκίνητο ήταν ή δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίζουν ένα όχημα της Ασφάλειας και γιατί δεν διέκοψαν αμέσως τον «έλεγχο» όταν οι συνάδελφοί τους με τα πολιτικά τους είπαν ότι είναι και εκείνοι αστυνομικοί…

*Άλλο ένα περιστατικό είχε συμβεί πριν λίγο καιρό όταν άτομο με κουκούλα, κρατώντας φακό, πλησίασε νύχτα στην πίσω πλευρά του σπιτιού όπου διαμένει το κορίτσι με τον αδερφό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το άτομο αυτό ήταν φύλακας σε «κοντινή» επιχείρηση. Μόνο, που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτή η επιχείρηση δεν είναι καθόλου κοντά στο σπίτι και ότι δεν δικαιολογείται η παρουσία του ατόμου που επικαλείται η αστυνομία, πίσω από το σπίτι…

*Τέλος, το κορίτσι ενώ έπαιζε σε εξωτερικό χώρο με το αδερφάκι του, διαπίστωσε ότι το φωτογραφίζει άγνωστος μέσα από το αυτοκίνητό του. Η 12χρονη πρόλαβε να συγκρατήσει τα στοιχεία της πινακίδας του οχήματος, που έφερε τα γράμματα ΔΟΚ. Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει το αυτοκίνητο και τον οδηγό.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη και την οικογένειά της επισημαίνει ότι «συνεχίζονται οι προσπάθειες από τα κυκλώματα να εξοντώσουν ψυχικά, οικονομικά, ηθικά τη 12χρονη και την οικογένεια της».

Να θυμίσουμε ότι τον τόπο διαμονής της 12χρονης και του αδερφού της είχε γνωστοποιήσει δημόσια η ίδια η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, όταν από το βήμα της Βουλής, και ισχυριζόμενη ψευδώς ότι το κορίτσι είχε μπει σε πρόγραμμα κατ’ οίκον διδασκαλίας, αποκάλυψε –ανοήτως- τον τόπο διαμονής και το σχολείο της.

Πηγή: freedomofpress.gr