Ποδοσφαιριστής τίθεται εκτός ομάδας από την ΠΑΕ Βόλου λόγω επίθεσης για βιασμό

Γράφει η Βέρα Σιατερλή

Στις 2 η ώρα τα ξημερώματα της Μ. Τρίτης, στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας όπως ονομάζεται επίσημα η πλατεία Κολωνακίου, και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί και ένας Ελληνας, και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, για ασελγείς πράξεις σε βάρος 18χρονης, μέσα σε μπαρ, στο Κολωνάκι. Η νεαρή Βελγίδα κατέθεσε μήνυση. Η καταγγελία της  για τον έναν από τους προσαχθέντες, σύμφωνα με την οποία ασέλγησε σε βάρος της μέσα σε μπαρ όπου διασκέδαζε με φίλους τους, μόλις αυτή ζαλίστηκε από το αλκοόλ, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, αλλοδαπός ποδοσφαιριστής ομάδας της Super League. Πρόκειται για το ίδιο μπαρ για το οποίο μια άλλη ανήλικη κατήγγειλε στο Τ.Α Συντάγματος πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά αφού πρώτα είχαν ρίξει στο ποτό της ναρκωτική ουσία. Ο Κλέιμαν και Εσκοβάλ, βρίσκονταν στο συγκεκριμένο μπαρ στο ρεπό που είχε δώσει ο προπονητής της ομάδας.

Η Βελγίδα μαθήτρια η οποία βρίσκεται στην Αθήνα για σχολική εκδρομή ήταν στο μπαρ μαζί με άλλους συμμαθητές της για να διασκεδάσουν όταν ο 33χρονος Ισραηλινός ουκρανικής καταγωγής, Μπόρις Κλέιμαν προσπάθησε να την πλησιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr «Όταν διαπίστωσε ότι η ανήλικη είχε ζαλιστεί από την κατανάλωση αλκοόλ, επιχείρησε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Στην αρχή έκανε κάποιες ασελγείς χειρονομίες, όμως όταν εκείνη έδειξε ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει μαζί του, ο Ισραηλινός με την δύναμη του, την ακινητοποίησε και προχώρησε σε κακοποιητική σεξουαλική συμπεριφορά.

Οι συμμαθητές της μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, επιτέθηκαν στον τερματοφύλακα για να υπερασπιστούν την συμμαθήτρια τους. Αρχισαν να τον γρονθοκοπούν μέσα στο μπαρ μπροστά στα μάτια εμβρόντητων πελατών. Ειδοποιήθηκε η Aστυνομία και ο ποδοσφαιριστής προσήχθη έπειτα από λίγο στο Τ.Α Συντάγματος όπου και αναγνωρίστηκε από το θύμα. Κατά τον έλεγχο, βρέθηκε πάνω του μια αυτοσχέδια συσκευασία με ναρκωτική ουσία, η οποία και κατασχέθηκε».

Η ΠΑΕ Βόλος έπειτα από διενέργεια προανάκρισης έθεσε εκτός ομάδας τον τερματοφύλακα Μπόρις Κλέιμαν και τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, Ροντρίγκο Εσκοβάλ.

«Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ Βόλος κ. Αχιλλέα Μπέου, έχουν τεθεί εκτός ομάδας οι Μπόρις Κλέιμαν και Ροντρίγκο Εσκοβάλ και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για διακοπή των συμβολαίων τους. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι μάνατζέρ τους».

Μπέος για τερματοφύλακα: «Αδιανόητο αυτό που συνέβη, ζήτησε δικηγόρο και αρνήθηκα»

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο ισχυρός άνδρας του Βόλου τοποθετήθηκε για την υπόθεση του παίκτη των Θεσσαλών, οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης κοπέλας σε μπαρ και τόνισε μεταξύ άλλων πως τον έθεσε άμεσα εκτός ομάδας.

Ο Αχιλλέας Μπέος τοποθετήθηκε για την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην πλέον τερματοφύλακα του Βόλου, που συνελήφθη στην περιοχή του Κολωνακίου για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης κοπέλας σε μπαρ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της θεσσαλικής ΠΑΕ, είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη και μάλιστα δεν λύνεται το συμβόλαιο μόνο με τον συγκεκριμένο παίκτη που συνελήφθη, αλλά και με φίλο και συμπαίκτη του, που ήταν παρών στο μπαρ.

Ο συγκεκριμένος παίκτης επικοινώνησε με στέλεχος της ομάδας αμέσως μετά τη σύλληψή του, ζητώντας νομική κάλυψη, κάτι που η ΠΑΕ του συλλόγου της Μαγνησίας το αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Αχιλλέας Μπέος είπε:

«Άμεσα αντιδράσαμε, τον θέσαμε εκτός ομάδας, όχι μόνο αυτόν αλλά και τον συμπαίκτη του που ήταν παρών.

Δεν ξέρω αν είχε πάνω του ουσίες, αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα για μένα, όσο η πράξη που έκανε σε ένα ανήλικο κοριτσάκι».

Στον τερματοφύλακα Μπόρις Κλέιμαν ασκήθηκε Ποινική δίωξη για κακούργημα από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, μετά την καταγγελία ανήλικης για βιασμό της από τον τερματοφύλακα σε μπαρ του κέντρου της Αθήνας.

Σε βάρος του ποδοσφαιριστή ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα:

  • Βιασμός χωρίς συναίνεση*
  • Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου
  • προμήθεια-κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

* Καταγγέλλουμε αυτό το λάθος, που δεν γνωρίζουμε ποιος το έκανε, και επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει βιασμός με συναίνεση.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη (13/04/2023).

Οι αντιδράσεις άμεσες και ολοκληρωμένες. Είναι γιατί η μικρή είναι ανήλικη ευρωπαία πολίτης; Επειδή ήταν μπροστά τόσα παιδιά και άλλος κόσμος; Γιατί με τις Ελληνίδες ανήλικες δεν μας έχουν συνηθίσει έτσι!

ΠΗΓΗ: ertsports.gr, protothema.gr