Πέθανε η Τίνα Τέρνερ – Η κακοποίηση, ο καρκίνος και το εγκεφαλικό

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια η “βασίλισσα του ροκ εν ρολ”, Τίνα Τέρνερ – Μια από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών, με αξέχαστα τραγούδια που έγιναν επιτυχίες

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ένας από τους εκπροσώπους της, σύμφωνα με το Reuters.

“Η Τίνα Τέρνερ, η “βασίλισσα του Rock’n Roll” έφυγε σήμερα ειρηνικά, σε ηλικία 83 ετών, καθώς έδινε μάχη για την υγεία της εδώ και χρόνια. Πέθανε στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Τέρνερ, που συχνά αποκαλούνταν “βασίλισσα του ροκ εν ρολ”, ήταν μια από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο, γνωστή για επιτυχίες όπως το “What’s Love Got to Do with It” και το “(Simply) The Best”.

Η Τίνα Τέρνερ γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1939 στο Νάτμπους του Τενεσί των ΗΠΑ. Έγινε γνωστή κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος “Ike & Turner Revue”, όμως στη συνέχεια ακολούθησε σόλο πορεία.

Η “βασίλισσα του Rock ‘N’ Roll” αφήνει πίσω της τρία παιδιά και τον σύζυγό της Erwin Bach. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2013. Στο παρελθόν υπήρξε παντρεμένη με τον Ike Turner, ο οποίος πέθανε το 2007.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο μεγαλύτερος γιος της Τέρνερ, ο Ronnie, πέθανε σε ηλικία 62 ετών από επιπλοκές που προκλήθηκαν από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Οι αποκαλύψεις για την κακοποίηση και τα προβλήματα υγείας

Ο μουσικός θρύλος πριν από δύο χρόνια, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του HBO, παραδέχθηκε ότι εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει μετατραυματικό στρες, αποτέλεσμα των πολλών ετών κακοποίησης στον γάμο της με τον Άικ Τέρνερ, τον οποίο χώρισε το 1978.

Το 2013 έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο λίγες εβδομάδες μετά τον γάμο της με τον Έρβιν Μπαχ και το 2016 διεγνώσθη με καρκίνου του εντέρου. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με το συκώτι της.

Στη συνέχεια του ντοκιμαντέρ σύμφωνα με τη Dailymail η Τίνα Τέρνερ εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε μετά από τόσο καιρό να βγει και να μιλήσει για τα χρόνια της σωματικής, συναισθηματικής και σεξουαλικής βίας που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Άικ.

“Ακόμα και σήμερα έχω αναλαμπές από τότε που με χτυπούσε. Αυτές οι σκηνές έρχονται ξανά, στα όνειρα μου, οι αληθινές εικόνες είναι εκεί και μοιάζουν σαν κατάρα. Δεν ήθελα να μιλήσω για αυτή την ντροπιαστική και εξευτελιστική περίοδο της ζωής μου, αλλά συνέχεια όταν έδινα κάποια συνέντευξη, οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν για μένα και τον Άικ. Και σκέφτηκα πως μιλώντας, ήταν ένας τρόπος να τους ξεφορτωθώ”.

“Πρησμένα χείλη, μαύρα μάτια, εξάρθρωση των αρθρώσεων, σπασμένα οστά και ψυχολογικός πόνος ήταν η καθημερινότητά μου”, έγραφε στο βιβλίο της “Happiness Become You: Ένας οδηγός για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο”.

“Ο Βουδισμός με βρήκε. Η κακοποίηση μου από τα 20 μέχρι και τα 30 μου είχε γίνει εμφανής στους ανθρώπους γύρω μου, και σε διαφορετικές στιγμές αρκετοί από αυτούς μου πρότειναν να στραφώ προς τον Βουδισμό.’
“Προσπάθησα να κρατήσω τον εαυτό μου λογικό ενώ διαχειρίζομαι την τρέλα του”, πρόσθεσε η Τίνα.

Η κατάθλιψη και η απογοήτευσή της από την κακομεταχείριση και την απιστία του Άικ οδήγησαν την Τίνα στην απόπειρα αυτοκτονίας το 1968 με τη λήψη 50 υπνωτικών χαπιών πριν από μια συναυλία.

Το ζευγάρι τελικά χώρισε το 1978 – με την Tina να βρίσκει τη μεγαλύτερη επιτυχία από ό, τι είχε ζήσει σε όλη την καριέρα της με την κυκλοφορία του άλμπουμ το 1984 Private Dancer όταν ήταν 45 ετών.

https://www.thetoc.gr/diethni/article/thlipsi-stin-pagkosmia-mousiki-pethane-i-tina-terner/