Βόλος / Eκατοντάδες γυναίκες κατά Μπέου για τον «αήθη, σεξιστικό και ρατσιστικό του λόγο»

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Οι επιθέσεις καθύβρισης διαδίδουν το επικίνδυνο μήνυμα και προτρέπουν δημοτικούς συμβούλους και οπαδούς του σε αντίστοιχες εκδηλώσεις ρητορικής μίσους

551 γυναίκες στον Βόλο, από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και το πολιτικό φάσμα, καταγγέλλουν για ρητορική μίσους τον δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο, με αφορμή ακόμα μία σεξιστική επίθεση, αυτή τη φορά κατά της προϊσταμένης Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας Ρέας Γεωργίου.

Οι εκατοντάδες γυναίκες που υπογράφουν το κείμενο-καταγγελία έχουν ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στο διαχρονικό φαινόμενο των αδιανόητων επιθέσεων του δημάρχου Βόλου απέναντι σε γυναίκες. Αυτές οι επιθέσεις καθύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης διαδίδουν το επικίνδυνο μήνυμα και προτρέπουν δημοτικούς συμβούλους και οπαδούς του σε αντίστοιχες εκδηλώσεις ρητορικής μίσους.

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους, τελευταίος στόχος του Α. Μπέου, αλλά σίγουρα όχι έσχατος, ήταν η διευθύντρια της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Μαγνησίας, αρχιτεκτόνισσα Ρέα Γεωργίου, που «τόλμησε» να προχωρήσει σε όσα η θέση και ο νόμος της επιτρέπουν, αλλά και της επιβάλλουν. Επισημαίνουν πως η λεκτική βία την οποία υφίσταται το τελευταίο διάστημα η Ρ. Γεωργίου ασφαλώς δεν είναι κάτι καινούργιο για τα αυτιά μας: «Συνηθίσαμε, σχεδόν, τα τελευταία εννέα χρόνια, γυναίκες και άνδρες, να κουβαλάμε τα επίθετα με τα οποία αρχίζει και τελειώνει η γραμματική κατά Αχ. Μπέο, κάτι που ίσως από την πλευρά του παρερμηνεύτηκε σαν αδυναμία μας ή ακόμη-ακόμη και αποδοχή του πολιτικού κουτσαβακισμού».

Το φαινόμενο των άγριων επιθέσεων του δημάρχου της πόλης έχει πάρει μεγάλη έκταση, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα και τις προεκτάσεις του ζητήματος.
Το κείμενο που υπογράφουν οι 551 γυναίκες

Κείμενο στήριξης της Ρέας Γεωργίου και όλων των γυναικών από θέση ευθύνης ή μη, που έπεσαν θύματα λεκτικής βίας από τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο

«Η ανοχή είναι συνενοχή.

Συνενόχους αναζητά τα τελευταία εννέα χρόνια ο δήμαρχος της πόλης του Βόλου, όταν με αυτό τον αήθη, σεξιστικό και ρατσιστικό του λόγο απευθύνεται σε γυναίκες που θεωρεί εμπόδια στον δρόμο της επέλασής του στα τοπικά δρώμενα.

Τελευταίος του στόχος, αλλά σίγουρα όχι έσχατος, η διευθύντρια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Μαγνησίας, η αρχιτεκτόνισσα Ρέα Γεωργίου, που “τόλμησε” να προχωρήσει σε όσα η θέση και ο νόμος της επιτρέπουν, αλλά και της επιβάλλουν.

Η λεκτική βία την οποία υφίσταται το τελευταίο διάστημα η κ. Ρέα Γεωργίου, υπηρεσιακός παράγοντας άλλωστε, ασφαλώς δεν είναι κάτι καινούργιο για τα αυτιά μας. Συνηθίσαμε, σχεδόν, τα τελευταία εννέα χρόνια, γυναίκες και άνδρες, να κουβαλάμε τα επίθετα με τα οποία αρχίζει και τελειώνει η γραμματική κατά Αχ. Μπέο, κάτι που ίσως από την πλευρά του παρερμηνεύτηκε σαν αδυναμία μας ή ακόμη-ακόμη και αποδοχή του πολιτικού κουτσαβακισμού.

Οι γυναίκες που υπογράφουμε παρακάτω, νοικοκυρές, επαγγελματίες, επιστημόνισσες, εργάτριες, υπάλληλοι, άνεργες, συνταξιούχες είτε μας λένε Ρέα, Κατερίνα, είτε Ειρήνη, είτε Βασιλική, είτε Νατάσα διαμηνύουμε στον δήμαρχο της πόλης του Βόλου ότι:

– Θα πρέπει να αποφασίσει ότι θα έχει απέναντί του γυναίκες σε θέση ευθύνης, με άποψη που θα διαφέρει από τη δική του και δυναμική που θα ξεπερνάει αυτή της… ζυγαριάς.

– Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι γυναίκες της περιοχής έχουν πλούσια ιστορία αντίστασης στις λογικές που εγκαθίδρυσε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ιστορία που δεν πατάει σε γόβες κόκκινες σαν αυτές που μοιράζει με τόση μεγαθυμία.

– Θα πρέπει να δεχτεί ότι εμείς, οι γυναίκες της περιοχής, κρατούμε στα χέρια μας και την εκλογή για την οποία σπαρταράει σαν το ψάρι το τελευταίο διάστημα. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Οι γυναίκες της πόλης, είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ. Εμείς και μετά τις εκλογές».

https://www.avgi.gr/politiki/458157_ekatontades-gynaikes-kata-mpeoy-gia-ton-aithi-sexistiko-kai-ratsistiko-toy-logo