ΕΣΡ – Δολοφονία Τοπαλούδη / Τσουχτερό πρόστιμο σε ΣΚΑΪ για τις εκπομπές της Στεφανίδου

Αλιεύει και σχολιάζει η Σίσσυ Βωβού

120.000 ευρώ για την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου σχετικά με την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 19χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο το 2018

Ναι, είναι καλή αυτή η απόφαση, αλλά βγήκε σε πέντε χρόνια. Και ποιος θα τα πάρει αυτά τα 120.000 ευρώ? Το κράτος να φανταστούμε. Οι γονείς της Τοπαλούδη, που έρχονταν από το Διδυμότειχο στην Αθήνα για μεγάλο διάστημα, τόσο για την δίκη όσο και για το εφετείο, έπρεπε να πληρώνουν τα έξοδά τους μόνοι τους, εργαζόμενοι άνθρωποι, που δεν τους περισσεύουν. Ένα αίτημα αποζημίωσης των οικογενειών τόσο για τα έξοδα μετακίνησης για τις δίκες που για κάποιες είναι πολλά, λόγω απόστασης, ούτε που εξετάστηκε από τις κρατικές αρχές. Και τι σημαίνει 120.000 ευρώ για την εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου? απλά την αξία των διαφημίσεων που παρουσιάζει για μια-δυο μέρες. Σ.Β.

Πρόστιμο συνολικού ύψους 120.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στον ΣΚΑΪ για επεισόδια της εκπομπής «Μαζί σου», που παρουσίαζε η Τατιάνα Στεφανίδου, και μεταδόθηκαν πριν 5 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορούσαν στον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο παρέπεμψε το κανάλι για 4 παραβάσεις. 30 χιλιάδες ευρώ για «μη προστασία της μνήμης τεθνεώτος», 30 χιλιάδες ευρώ για «δημοσιοποίηση στοιχείων της μυστικής ποινικής προδικασίας», 30 χιλιάδες ευρώ για «υποβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος» και 30 χιλιάδες ευρώ για «μη προστασία ανηλίκων τηλεθεατών».

«Επιβάλλει στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», τη διοικητική κύρωση του προστίμου: (α) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την μη προστασία της μνήμης τεθνεώτος, (β) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για τη δημοσιοποίηση στοιχείων της μυστικής ποινικής προδικασίας, (γ) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την υποβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος και (δ) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την μη προστασία ανηλίκων τηλεθεατών».

Για τους λόγους αυτούς η ολομέλεια του ΕΣΡ «δέχεται ότι η εγκαλουμένη παραβίασε εκ προθέσεως τις αναφερόμενες στο νομικό μέρος της παρούσας υποχρεώσεις της, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σκεπτικό».

Όλα τα επίμαχα επεισόδια της εκπομπής ασχολούνταν με την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ, κατά τη διάρκεια των εκπομπών προβλήθηκαν μεταξύ άλλων λεπτομέρειες για το πως δολοφονήθηκε η νεαρή κοπέλα και εικόνες από την σορό της, βίντεο με τον ξυλοδαρμό εντός των φυλακών ενός εκ των (τότε) κατηγορουμένων για τον φόνο, καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, τμήμα της δικογραφίας και άλλα στοιχεία της ποινικής προδικασίας της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ: https://www.avgi.gr/koinonia/460778_tsoyhtero-prostimo-se-skai-gia-tis-ekpompes-tis-stefanidoy