Η γιορτή μας: η«γέννηση» του Φύλου Συκής

31 Οκτωβρίου 2012. Στο αρχοντικό των αρχαιολόγων αρχίζουμε να μαζευόμαστε. Άλλες γνωριζόμαστε και άλλες όχι. Εμφανίζονται διστακτικά και κάποιοι άνδρες.

Η αρχική αγωνία άρχισε να γίνεται με το πέρασμα της ώρας σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Ναι. Έχουμε δίκιο.

Το «φύλο συκής», γεννήθηκε σε μια ώριμη στιγμή για το γυναικείο φύλο στη χώρα μας.

Η συζήτηση απλή και αβίαστη. Η συμμετοχή πρόθυμη.

Ο μπουφές μας πεντανόστιμος.

Αυτή τη φορά ήρθαμε για να μείνουμε. Οι προτεραιότητες είναι πλέον δικές μας.

Καλώς όρισες.

 

της Σίσσυς Βωβού

Με χαρά παρουσιάσαμε το νέο μας σάιτ, με τη μορφή δυναμικής ηλεκτρονικής εφημερίδας, στην χθεσινή εκδήλωση (31-10-12) στην υπέροχη αίθουσα του κτιρίου των αρχαιολόγων, με θέα το φωτισμένο Παρθενώνα.

Η ταυτότητά μας, όπως φαίνεται και στη σχετική ανάρτηση, παρουσιάστηκε και αναλύθηκε, ενώ στη συνέχεια έγινε η «ξενάγηση» στο σάιτ που προβλήθηκε σε οθόνη. Πολλές δεκάδες γυναίκες και λίγοι άντρες (δεν φτάσαμε τις 100, αλλά την άλλη φορά) συζητήσαμε και ανταλλάξαμε ιδέες για τις στήλες, την απεύθυνση, τον χαρακτήρα. Γενικό αίσθημα που εκφράστηκε, ήταν η ικανοποίηση για το εγχείρημα, από παλιές και γνώριμες αλλά και νέες κοπέλες, ή καινούριες επαφές που είχαν πληροφορηθεί για το σάιτ και την εκδήλωση και ήρθαν με ενδιαφέρον και ιδέες.

Υπήρξαν αρκετές αντικρουόμενες προτάσεις ως προς το εύρος των στηλών και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό της λειτουργίας, μέχρι να κατακτηθεί ο αριθμός και η ποικιλία των ανταποκριτριών που είναι απαραίτητα για να αποκτήσει η ηλεκτρονική εφημερίδα μας ευρεία  απεύθυνση στις γυναίκες. Τις προτάσεις αυτές θα τις αξιολογήσει η συντακτική επιτροπή στην επόμενη συνεδρίασή της, και ενδεχομένως θα τροποποιήσει κάποιες από τις αρχικές αποφάσεις.

Τονίστηκε και συζητήθηκε ότι το σάιτ είναι ακόμα ανώριμο, όπως ένα μωρό που έρχεται στον κόσμο, όπως γράψαμε και στην πρόσκληση, και χρειάζεται να αγκαλιαστεί από πολλές γυναίκες για να κατορθώσει να αποκτήσει την πανελλαδική απεύθυνση και ρίζωμα. Ανώριμο από άποψη τεχνική, γι’ αυτό και το βελτιώνουμε κάθε μέρα, ανώριμο και ίσως άνισο ως προς τα θέματά του. Το «μωρό» μας θα μεγαλώνει με πολλές μαμάδες, γιατί όχι και κάποιους μπαμπάδες που ενδιαφέρονται για τα γυναικεία δικαιώματα και θέλουν να συμβάλουν στην φροντίδα του. Προς το παρόν αλλάζουμε πάνες και αποστειρώνουμε τα μπιμπερό, και σύντομα ελπίζουμε να το δούμε να μπουσουλάει ή να τρέχει πάνω κάτω όπως έτρεχε η μικρή Ναντίνα που ήταν στην αίθουσα με την δημιουργική φασαρία της.

Τη συζήτηση ακολούθησαν πηγαδάκια με ωραίους μεζέδες από τα χεράκια μας και βιολογικό κρασί.

Η συντακτική επιτροπή συνεδριάζει κάθε μια ή δύο εβδομάδες, αλλά καλεί σε τακτική συνεδρίαση την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στην οδό Ακαδημίας 62-5ος όροφος. Ελπίζουμε για τη συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερόμενων αυτή την καθορισμένη μια φορά το μήνα, που θα την υπενθυμίζουμε και στη στήλη «εκδηλώσεις» που σύντομα θα φτιαχτεί.

Η συντακτική επιτροπή

fylosykis2