Τα παραλειπόμενα

αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Από την ενδιαφέρουσα ενημέρωση του xanthipress.gr, για το αποτρόπαιο συμβάν, θέλουμε να παρουσιάσουμε τμήμα από κάποια Παραλειπόμενα, όπως αναφέρονται:

Η αγανάκτηση δεν πρέπει να οδηγήσει στο αίτημα της αυτοδικίας, γιατί πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην έννομη τάξη. Στην Κοινωνία της Αυτοδικίας, ευδοκιμούν διάφορα «φρούτα». Η Δικαιοσύνη κρίνει τη μεταχείριση κάθε εγκληματία και αυτή είναι το αποκούμπι της δημοκρατίας.

Όσο για την προηγούμενη απελευθέρωσή του, μετά την προφυλάκιση για απόπειρα βιασμού, αυτή προέκυψε από την ανάκληση της κατάθεσης του θύματος που αποπειράθηκε να βιάσει και όχι γιατί κάποιος δικαστικός λειτουργός δεν φρόντισε να προστατέψει την κοινωνία, αφού ως γνωστόν είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Ανάμεσα στα πολλά και μεγάλα «φάουλ» των ΜΜΕ οι χοντράδες που είδαμε να γράφονται, οι υπερβολές που αποδείχτηκαν ψεύδη, αλλά και οι φράσεις και δηλώσεις που «επινοήθηκαν» για το δράστη, χωρίς ποτέ η Αστυνομία να πει κάτι παραπάνω για το προφίλ του.

Τα πολλά συγχαρητήρια του κόσμου απευθύνθηκαν στο δυναμικό της Αστυνομίας που κατάφερε να οδηγήσει το δράστη στη δικαιοσύνη μέσα σε 24 ώρες, σε εξιχνίαση ρεκόρ μιας τόσο σκληρής ανθρωποκτονίας, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Τέλος, μετά και τα σχόλια που έκαναν αναγνώστες του xanthipress.gr – όλοι τους σωστοί- πρέπει να επισημάνουμε ότι πράγματι, κάποιοι είχαν επενδύσει στην πιθανότητα να μην εξιχνιαστεί το έγκλημα και ,άρα, με πολύ εύκολο τρόπο να το αποδώσουν σε «μη Έλληνες» για να επακολουθήσουν όσα μπορεί να φανταστεί κανείς. Ευτυχώς εξιχνιάστηκε άμεσα γιατί ήδη από την πρώτη στιγμή πρόλαβαν κάποιοι –πολλοί κατά σύμπτωση- να παίρνουν τα αθηναϊκά κανάλια τηλέφωνο και να δηλώνουν ανώνυμα ότι είδαν δύο Πακιστανούς (αναγνώρισαν και την προέλευση) να φεύγουν από την οικοδομή. Αρρωστημένα μυαλά, αρρωστημένες αντιλήψεις. (είναι αυτό που λέγαμε για την κοινωνία της «αυτοδικίας»…)