«Τη σκότωσα γιατί με αρνήθηκε μπροστά στη μάνα μου»

της Σίσσυς Βωβού

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στον 27χρονο, που στις 19 Απριλίου 2005, στο σπίτι του, στη Ζάκυνθο σκότωσε την 24χρονη πρώην φίλη του.

Σύμφωνα με το Newsit.gr, ο δράστης ζήτησε από την κοπέλα να συνεχίσουν τη σχέση τους, όταν όμως εκείνη αρνήθηκε την δολοφόνησε.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την κοπέλα παρά να την τραυματίσει. Εκείνη την ημέρα την είχε καλέσει στο σπίτι του, παρουσία της μητέρας του για να της ζητήσει να συνεχίσουν τη σχέση τους.

Στο παρελθόν μάλιστα, της είχε κάψει με οξύ το αυτοκίνητο, είχε ζητήσει από ταξιτζή να την παρακολουθεί και εμφανιζόταν ξαφνικά μπροστά της. Ο πατέρας της 24χρονης τον είχε προσεγγίσει ζητώντας του να σταματήσει να ενοχλεί την κόρη του, αλλά εκείνος φέρεται να του απάντησε: “Εμένα δεν με αφήνει καμία γυναίκα, εγώ τις αφήνω”.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο δολοφόνος είπε πως δεν μπορούσε να βγάλει από το μυαλό του, το γεγονός πως η κοπέλα τον αρνήθηκε μπροστά στη μητέρα του.

Ο δράστης την ημέρα του φόνου, πλησίασε από πίσω την κοπέλα και με ειδικού τύπου λαβή της κάρφωσε το μαχαίρι κοντά στο λαιμό. Πέθανε μετά από μέρες σε νοσοκομείο της Πάτρας, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους…

Η βαριά καταδίκη του δράστη είναι μια ανακούφιση για τους οικείους της δολοφονημένης, αλλά και για τις φεμινίστριες. Όμως όταν ζητάμε «δικαιοσύνη για τις γυναίκες θύματα βίας-βιασμού» το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι η πρόληψη. Το πρόβλημα δεν λύνεται όσο η εκπαίδευση φύλου στηρίζεται στην αναγνώριση του επιθετικού ανδρισμού και μάλιστα αυτή στηρίζεται από όλες τις πηγές απ’ όπου μεταδίδονται οι αξίες και οι αρχές που πρέπει να διέπουν μια κοινωνία.