Οι Δυναμικές Τυνήσιες καλούν στη συνέλευση των γυναικών στην Τύνιδα

Σας καλωσορίζουμε στη Συνέλευση των Γυναικών του Παγκόσμιου Κοινωνικού φόρουμ, στις 26 Μαρτίου 2013, στην Τύνιδα

Εμείς, οι Δυναμικές Τυνήσιες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, καλούμε τις γυναίκες από όλο τον κόσμο να συναντηθούμε στη συνέλευση των γυναικών, στις 26 Μαρτίου, με θέμα

«Γυναικεία Δικαιώματα».

Η συνέλευση των γυναικών είναι μια κρίσιμη στιγμή για εμάς τις γυναίκες, για να συναντηθούμε και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται και την απόρριψη του αχαλίνωτου καπιταλισμού και κάθε μοντέλου ανάπτυξης που μας αντικειμενοποιεί, μας περιθωριοποιεί, ασκεί βία εναντίον μας, μας ρίχνει στην ανεργία και την επισφάλεια, μας αποκλείει από τα κέντρα εξουσίας και πλούτου.

Θέλουμε η παρουσία μας να είναι τόσο ισχυρή όσο και οι αγώνες μας ενάντια στις διακρίσεις, τόσο ποικιλόμορφη όσο οι μορφές βίας τις οποίες υφιστάμεθα και τόσο σημαντική όσο ο αγώνας μας για να κάνουμε εφικτό έναν άλλο κόσμο.

Ας κάνουμε αυτό το χώρο μια στιγμή που βιώνουμε την αλληλεγγύη, μια στιγμή που ξαναφορτίζουμε την αγωνιστική δημιουργικότητά μας, το αγωνιστικό πνεύμα μας και τις μορφές της αντίστασης και του αγώνα: Του αγώνα ενάντια στη βία στον ιδιωτικό και το δημόσιο χώρο, σε καιρούς σύγκρουσης και ειρήνης. Του αγώνα ενάντια στην θηλυκοποίηση της φτώχιας και της επισφάλειας. Του αγώνα για  πρόσβαση στη γη και στην κατοικία. Του αγώνα για τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματά μας. Του αγώνα για τη διατήρηση του πλανήτη και της υγείας μας.

Θέλουμε η παρουσία μας στη νέα Τυνησία της αξιοπρέπειας να είναι η φωνή της επανάστασης, όχι η φωνή της καταπιεσμένης ελευθερίας.

Ας ενώσουμε τις φωνές των γυναικών ενάντια στην κυρίαρχη πατριαρχία και ενάντια σε όλες τις μορφές του φονταμενταλισμού που επιδιώκει την κατάληψη και τον έλεγχο των σωμάτων μας.

Η παρουσία σας είναι μια έκφραση αλληλεγγύης σε εμάς, τις γυναίκες της Τυνησίας και όλες τις γυναίκες του Αραβικού κόσμου που αγωνιζόμαστε να διασφαλίσουμε την εξέλιξη της επαναστατικής διαδικασίας, την διασφάλιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας και την δίκαιη κατανομή του πλούτου. Ας αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις, ας διεκδικήσουμε μαζί τα οικουμενικά, αδιαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπειά μας, το δικαίωμά μας ως πολιτών, τις ελευθερίες μας.

Για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης, για οικονομικές επιλογές που ευνοούν το λαό και όχι ένα σύστημα εκμετάλλευσης που βασίζεται στο κέρδος και τις επιταγές του χρέους.

Ας συναντηθούμε πολλές και δυνατές, στις 26 Μαρτίου στην Τύνιδα, στις 10 το πρωί στο Πανεπιστήμιο της Τύνιδας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.fsm2013

Μετάφραση: Σίσσυ Βωβού