Αφύσικος και ξαφνικός θάνατος ινδής VIP

της Σίσσυς Βωβού

Νεκρή σε κρεβάτι 5άστερου ξενοδοχείου στο Νέο Δελχί βρέθηκε το περασμένο Σάββατο η Sunanda Pushkar, σύζυγος του Ινδού υπουργού Ανθρωπίνων Πόρων Shashi Tharoor.

Η Σουνάντα ήταν 52 ετών και παντρεμένη με τον υπουργό από το 2010 σε τρίτο γάμο και για τους δύο τους. Οι εφημερίδες άρχισαν έντονα υπονοούμενα για τις αιτίες θανάτου της Σουνάντα, ενώ ο χήρος εμφανίζεται απαρηγόρητος για το κακό που τον βρήκε. Σε επίσημο ανακοινωθέν των αρχών αναφέρεται ότι «Υπάρχει μια προκαταρκτική έκθεση, αλλά μπορούμε να πούμε ότι είναι μια περίπτωση αφύσικου αιφνίδιου θανάτου. Υπήρχαν κάποια τραύματα στο σώμα της, αλλά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες προς το παρόν». Φυσικά, οι ιατροδικαστικές αρχές πήραν δείγματα από το σώμα της και τα σπλάχνα της για εξέταση, και στη συνέχεια έγινε η αποτέφρωση.

Λίγες ημέρες πριν, η Σουνάντα είχε σπάσει τους κώδικες του Τουίτερ του συζύγου της, και είχε βρει ερωτικές ανταποκρίσεις με πακιστανή δημοσιογράφο, αυτά τα στοιχεία τα δημοσιοποίησε και υπήρχε ένα σκάνδαλο σε εξέλιξη. Δύο ημέρες πριν, εμφανίσθηκαν από κοινού στο Τουίτερ να διαβεβαιώνουν ότι ο γάμος τους εξακολουθεί να είναι ευτυχισμένος.

Όσο για τα τραύματα στο σώμα και τον αιφνίδιο θάνατο, αυτά συμβαίνουν συχνά στα ζευγάρια, ιδιαίτερα υψηλού κύρους, για τις υποθέσεις των οποίων σπάνια οι αρχές ανακαλύπτουν κάτι μεμπτό.

Εξάλλου, στην προκειμένη περίπτωση, το να είναι κάποιος υπουργός μιας χώρας με 1.250.000.000 κατοίκους, δηλαδή πάνω από ένα δισεκατομμύριο για να το εντυπώσουμε, είναι τεράστια εξουσία και δύναμη. Ποιος δημοσιογράφος, ποιος ιατροδικαστής, ποιος εισαγγελέας θα ψάξει βαθιά όταν έχει μπροστά του έναν τόσο ισχυρό άνδρα;

Ακόμα και ποιες φεμινιστικές οργανώσεις, όταν έχουν να ασχοληθούν με την καθημερινή ακραία συχνά βία κατά των γυναικών;

Οψόμεθα.