Υποσχέσεις ο Στουρνάρας – αλληλεγγύη οι δημοσιογράφοι

της Σίσσυς Βωβού

Το προγραμματισμένο ραντεβού των εκπροσώπων των καθαριστριών με τον υπουργό Οικονομικών έγινε την Τρίτη στις 12.30, συνοδεία συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών του δημοσίου τομέα.

Η συγκέντρωση μαζική, ο παλμός μεγάλος, αγωνιστικός, οι σημαίες μαύρες και τα πανό, στα ελληνικά και αγγλικά, να δείχνουν την διεθνή πλέον προώθηση του αγώνα τους. Συνθήματα και αγωνιστικά τραγούδια έκαναν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία των αγωνιζόμενων καθαριστριών στο πλήθος που περνούσε στους γύρω δρόμους.

Η συνάντηση κράτησε μια ώρα και η ενημέρωση που ακολούθησε έλεγε ότι ο υπουργός έδωσε κάποιες ελπίδες, είπε ότι θα εξετάσει την μετακίνησή τους σε άλλα υπουργεία που χρειάζονται καθαρίστριες με βάση την κινητικότητα και ότι κάποιες που είναι ένα-δύο χρόνια πριν τη σύνταξη θα φροντίσει να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα.

Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε, είπαν οι συνδικαλίστριες, απαιτούμε και οι 595 να επιστρέψουν στη δουλειά, δεν θα μας διασπάσουν, απαιτούμε τώρα λύσεις. Την ενημέρωση συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ΟΜΕ ΔΟΥ.

Στο μεταξύ κατέφθασαν οι απεργοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί, σε μεγάλη και μαχητική πορεία, με πολλά πανό, ενώ τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν αρχικά να ενωθούν με τις καθαρίστριες στην οδό Βουλής, απειλώντας με καταστολή.

Σύντομα οι δυνάμεις έκαναν στην άκρη και οι δύο διαδηλώσεις ενώθηκαν σε μια συγκινητική αγωνιστική ατμόσφαιρα και προχώρησαν προς την Βουλή.

Και το πανό της ERTOPEN, με πολλούς απολυμένους εργαζόμενους και εργαζόμενες, που αν και έχουν φθάσει σε απόγνωση εξακολουθούν να παράγουν πρόγραμμα και να κάνουν δημοκρατική ενημέρωση μέσα από τα κανάλια στα οποία έχουν πρόσβαση και πολλά περιφερειακά ραδιόφωνα.

Την Πέμπτη, 9 το πρωί οι καθαρίστριες καλούν στην Ευελπίδων, κτήριο 11, όπου θα εκδικαστεί η αγωγή τους και τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της μαζικής τους απόλυσης.

cleaners