Το Κομπάνι δεν είναι μόνο του

Επείγουσα έκκληση της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών Τουρκίας

Οι Κούρδοι της Συρίας αντιστέκονται στην πολιορκία του Κομπάνι (συνοριακή πόλη μεταξύ Συρίας και Τουρκίας σ.τ.μ.) από τους φονιάδες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εδώ κι ένα μήνα. Καθώς οι φονιάδες του ISIS προέλαυναν στην πόλη, οι κάτοικοι την εγκατέλειπαν, χθες βράδυ (5-10-14). Χιλιάδες άνθρωποι όμως είναι εγκλωβισμένοι, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Η σπουδαιότητα του Κομπάνι για τους Κούρδους δεν προέρχεται μόνο από την βαθιά πίστη τους στην απελευθερωτική πάλη, αλλά επίσης επειδή αυτό το κουρδικό καντόνι έχει την αυτοδιοίκησή του γενικότερα και δίνει παράδειγμα της ισότητας των δύο φύλων, μοιράζοντας την ηγεσία μεταξύ τους σε κάθε επίπεδο της δημοκρατικής ζωής.

Το Κόμμα της Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) λέει ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στέκεται και κοιτάζει καθώς τα τζετ τους πετούν πάνω από τους θύλακους των τρομοκρατών γύρω από το Κομπάνι, χωρίς να προχωρούν σε δράση. Αναφέρεται επίσης ότι οι δυνάμεις του συνασπισμούυ βομβαρδίζουν χωριά και δεξαμενές νερού μακριά από τους στόχους. Υποννοεί ότι το ISIS και οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοι αποτελούν τμήμα του ίδιου συνασπισμού, ενός συνασπισμού ενάντια στους λαούς και τις γυναίκες. Το ISIS είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιείται σ’ αυτόν τον μη-συμβατικό πόλεμο από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για να υποχρεώσουν τους λαούς του κόσμου να αποδεχθούν μια αναδιάταξη από τις ισχυρές δυνάμεις στον κόσμο, κοινός στόχος των οποίων είναι να ελέγξουν τους πόρους, τις περιοχές και τα σώματα των γυναικών.

ISIL sex slaves

 

Την ίδια στιγμή που οι Κούρδοι ηγέτες καλούν σε αντίσταση μέχρι τέλους, μια γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας, η Αρίν Μιρκάν, σκότωσε δεκάδες αντάρτες του ISIS στο Κομπάνι (στις 5-10). Οι διοικητές του αντάρτικου ορκίζονται ότι κάθε μαχητής και μαχήτρια θα αγωνιστεί όπως η Αρίν, για να μην παραδοθεί το Κομπάνι και το ISIS θα ηττηθεί στο Κουρδιστάν.

Η βομβίστρια αυτοκτονίας, που έκανε την επίθεσή της εναντίον των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι στις 5-10, κατά τη διάρκεια μεγάλων συγκρούσεων. Αναφέρεται ότι ήταν διοικήτρια σε μια από τις Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού, με τα αρχικά YPG, και ότι είναι μητέρα δύο παιδιών. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι πολύ νωρίς για να θεωρηθούν σίγουρες.

Χθες βράδυ (5-10-14) ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους σε όλη τη χώρα, ενώ πολλοί τραυματισμένοι πολίτες αναζήτησαν καταφύγιο στην Τουρκία. Και η ISIS όμως κάλεσε τους υποστηρικτές της στους δρόμους και επιτέθηκαν σε διαδηλωτές μαζί με την αστυνομία, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν νεαρούς διαδηλωτές σε κάποιες πόλεις.

Έχει κρίσιμη σημασία να ασκηθεί πίεση διεθνώς στα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εκατοντάδες χιλιάδων κόσμου, η πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά, εκτοπίζονται εξαναγκαστικά. Παρακαλούμε για οικονομική ενίσχυση, απαραίτητη για τις επείγουσες ανάγκες ιατρικής φροντίδας στα θύματα του πολέμου.

Παρακαλούμε, τις ενισχύσεις σας:

Ziraat Bankası Diyarbakir Branch: Branch Code: 91 Bank Account: 31581940-5011

IBAN: TR87 0001 0000 9131 5819 4050 11

ή

Kurdish Red Moon: http://www.heyvasor.com/en/derbare-heyvasor-de/

Θα υποστηρίξουμε το Κομπάνι τώρα ή ποτέ

Το Κομπάνι δεν μπορεί να είναι μόνο του στον αγώνα αυτόν. Η ISIS θα ηττηθεί, οι λαοί θα νικήσουν.

Μετάφραση: Σίσσυ Βωβού

 

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid2138515171001?bckey=AQ~~%2CAAAB8imK1fE~%2C6L5mJVTirXBcP5TUJdTAqGHiPfjbhsqi&bctid=3810320750001

Des Kurdes engagées contre les jihadistes au nom de la liberté des femmes

Interview With YPG Commander On The Attack On Kobanê And Its Objectives

http://www.marieclaire.com/world-reports/inspirational-women/these-are-the-women-battling-isis?src=spr_TWITTER&spr_id=1449_94893372