Στη διατίμηση βγάζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας το δικαίωμα της εργαζόμενης γυναίκας στη μητρότητα!

Η μητρότητα είναι δικαίωμα: να ασκείται από τις γυναίκες χωρίς τιμωρίες και ενοχές. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι καλύτερη για τις επιχειρήσεις απ’ ότι για τις εργαζόμενες.

Διαβάστε για το ίδιο θέμα στο Μωβ:

Η Γενική Γραμματεία παίρνει ολοκάθαρα τη θέση του μάνατζερ και, ταυτόχρονα, του διαφημιστή των εταιρειών και των νέων πρακτικών τους, με αφορμή την κίνηση των επιχειρηματικών κολοσσών «Apple» και «Facebook» να επιδοτήσουν την κρυοσυντήρηση των ωαρίων των εργαζόμενων γυναικών, που θέλουν να «αφοσιωθούν» στην «καριέρα» χωρίς να θυσιάσουν τη μητρότητα και τη δημιουργία οικογένειας.

Στα καινούργια κόλπα του επιχειρηματικού κόσμου, που αφήνει, όπως φαίνεται, για λίγο το μαστίγιο και περνάει στη φάση του καρότου, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επιλέγει το ρόλο του… στατιστικολόγου. Δεν καταγγέλλει τη δεύτερη πράξη του έργου «μένεις έγκυος: μένεις άνεργη!», αλλά ουσιαστικά συνεπικουρεί, διακινώντας ερωτηματολόγιο που ζητά την άποψη των γυναικών! Προηγουμένως βέβαια, ως κυβερνητικός θεσμός, έχει συμβάλει στη διαμόρφωση του εδάφους ώστε οι εργαζόμενες να βγαίνουν στην αγορά εργασίας χωρίς εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική προστασία για τη μητρότητα. Άρα οδηγούνται από αναγκαστική επιλογή είτε να μην κάνουν παιδιά είτε να φεύγουν από τη δουλειά τους. Στη συνέχεια τις καλούν να αποφασίσουν οι ίδιες πώς θα χαρακτηρίσουν τις νέες αλυσίδες που πρόκειται να τους περάσουν!

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων, επιβεβαιώνοντας το ρόλο της ως θεσμός του αστικού κράτους, που στηρίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βάζει στην υπηρεσία τους το δεύτερο σκέλος του τίτλου της, την Ισότητα των Φύλων. Παίζοντας το ρόλο της Γενικής Γραμματείας των εταιρειών, διαδίδει πλατιά την απαίτηση των επιχειρήσεων να μη γίνεται σήμερα μια γυναίκα μητέρα, παρά μόνο στο χρόνο και με τον τρόπο που επιτάσσουν οι εκάστοτε κανόνες της κερδοφορίας και των ανταγωνισμών των μονοπωλίων.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, με δελτίο τύπου, προχώρησε αμέσως στην καταγγελία της προσβλητικής για τις γυναίκες, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων, «πρωτοβουλίας» των συγκεκριμένων εταιρειών, που είναι σίγουρο ότι σύντομα θα βρουν και μιμητές. Το ίδιο άμεσα θα προχωρήσει και στην υπεράσπιση οποιουδήποτε δικαιώματος απορρέει από το θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα της γυναίκας στη μητρότητα, που δεν μπορεί να μπαίνει σε αντιπαράθεση με το εξίσου θεμελιώδες και καθολικό δικαίωμα του ανθρώπου στην εργασία.

Αθήνα, 25/10/2014

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ