Τα Κορίτσια με Σμόκιν στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Το Μουσικοδρόμιο υποδέχεται τα Κορίτσια με Σμόκιν που προσγειώνονται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με μια βαλίτσα γεμάτη τραγούδια ανδρών ερμηνευτών, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου.

Τα Κορίτσια με Σμόκιν, δηλαδή κατά κόσμον Idra Kayne και η Lia Hide φοράνε σμόκιν, σκαρπίνια και ημίψηλο και παρουσιάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τραγούδια των Sting, Tom Waits, Leonard Cohen, Marvin Gaye, Jeff Buckley, Chris Isaak, Elvis Costello, Keziah Jones και άλλων αγαπημένων τους τραγουδοποιών. Οι ενορχηστρώσεις είναι της Lia Hide ενώ θα τους συνοδεύουν ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος στο πιάνο και ο Φώτης Δεληνικόλας στην κιθάρα.

Η Idra Kayne με την Lia Hide γνωρίστηκαν το 2013 και ανακάλυψαν πως μοιράζονται ένα κοινό πάθος για την ποπ μουσική αλλά και για τους ίδιους άνδρες τραγουδοποιούς. Αποφάσισαν λοιπόν να υφάνουν μία ιστορία και να την τραγουδήσουν από κοινού. Έτσι ξεκίνησε μια κοινή περιπλάνηση πότε χαρούμενη και πότε ρομαντική, πότε σκοτεινή και πότε ρυθμική στα χνάρια εμβληματικών ανδρικών φωνών του διεθνούς ρεπερτορίου. Οι εμφανίσεις τους ως ντουέτο ξεκίνησαν το 2014 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό.

H Idra Kayne γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Ουγκαντέζο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα τη δεκαετία του ’80. Σπούδασε κλασικό και τζαζ χορό και κοινωνική εργασία ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και υπήρξε μέλος χορωδίας για 12 χρόνια. Από το 2000 έχει εμφανιστεί στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας κι έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Stavento, οι ΝΕΒΜΑ. Το 2007 εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Meet The Streets στο Ρότερνταμ στο πλαίσιο του προγράμματος Roots & Routes. Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Don’ t walk away» κυκλοφόρησε το 2011. Από το 2011 ασχολείται επίσης με τη διδασκαλία φωνητικής, καθώς και με το θέατρο, με συμμετοχές στην οπερέτα «Η Κόρη της Καταιγίδος» (2011) και στα μιούζικαλ Rent (2012), Fame (2012), Αnnie (2013), Priscilla (2014).

Η Lia Hide ξεκίνησε τις ζωντανές εμφανίσεις από την ηλικία των 17 χρόνων, ενώ ακολούθησε πλούσιες σπουδές, μουσικές και άλλες (μουσικολογία με ειδίκευση στο μουσικό θέατρο, αγγλική φιλολογία, κλασικό πιάνο, μονωδία, διοίκηση επιχειρήσεων). Υπήρξε μέλος των «Influence» και των «A Dog Named Rodriguez» και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Κρητικός (DJMCD) και ο Κ.Βήτα. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις (Αμερική, Αγγλία, Πολωνία). Μέσα στο 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Home».

Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.