«O Έφορος Και Οι Κόρες» της Μαρίας Τρανού.

«O EΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ» είναι μια έμμετρη σουρεαλιστική σύγχρονη σάτιρα για την κρίση και την επίδρασή της στους απλούς ανθρώπους.

Ένας φοροεισπράκτορας με αποστολή να συλλέξει την παραμικρή σταγόνα ΦΠΑ που θα βρεθεί στο δρόμο του, εξοπλισμένος με όλο το κουράγιο που του δίνουν το αξίωμα και οι σπουδές του, συναντά δυο αδερφές με ένα αδήλωτο στην εφορία μωρό, που καταφέρνουν μετά από περιπέτειες να επιζήσουν στη φύση.

Μια συνάντηση που ανατρέπει κάθε δεδομένο, με διαλόγους γεμάτους χιούμορ.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κλεώνη Φλέσσα

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου

Σκηνικά-κοστούμια: Αρτεμις Φλέσσα

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης

Είκαστικός: Θοδωρής Κωβαίος

Social media: Δημήτρης Φωτίου

Ηθοποιοί: Κυριαζή Ιζαμπέλα – Μανώλη Σοφία – Σιλβέστρος Κώστας – Τσιγκριστάρης Βασίλης.

**Θέατρο Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος, έως 11 Ιανουαρίου 2015.

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα Tηλ: 210 9212900

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 19:00

Εισιτήρια: 12 € γενική είσοδος / 10 € μειωμένο

Κλεώνη Φλέσσα: Σκηνοθέτης Κινηματογράφου και Θεάτρου. Καθηγήτρια για 3 χρόνια στην Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης , Τμήμα Κινηματογράφου.

Σκηνοθετεί Κινηματογραφικές ταινίες, πολλά Ντοκιμαντέρ, και Θεατρικά έργα.

Έχει αποσπάσει Ελληνικά και Διεθνή Βραβεία για τις ταινίες «Μια καθημερινή Ιστορία» «Ω Θεέ μου φύλαττε τους κτήτοραςς» «Ελένη Μπούκουρη Άλταμούρα- η πρώτη Ελληνίδα ζωγράφος» Έχει βραβευθεί επίσης για την γραφή των Σεναρίων «Μια Καθημερινή Ιστορία» και «Πομάκοι». Η ταινία της «Πάμε για ένα ούζο» έχει αποσπάσει 10 Διεθνείς διακρίσεις .

Οι σκηνοθεσίες της στο Θέατρο περιλαμβάνουν συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ανεβάζοντας τα έργα «Τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός» «Απόψε τρώμε στις Ιοκάστης» «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» 2010-2012

Σκηνοθέτησε στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νεανικού Θεάτρου στην Αρχαία Μεσσήνη την Τελετή έναρξης 2014.

Μαρία Τρανού: Θεατρική Συγγραφέας και ποιήτρια. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, το Μιλάνο και την Ελλάδα και έχει αποσπάσει το 2006 το 1ο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά. Το έργο της “Στέγη” είναι το ελληνικό έργο που επιλέχτηκε από το φεστιβάλ δραματουργίας PIIGS και παρουσιάστηκε στο Θέατρο Νau Ivanow στη Βαρκελώνη και στο Piccolo Teatro στο Μιλάνο στα πλαίσια του φεστιβάλ

Tramedautore.Aπό τις εκδόσεις Μανδραγόρας κυκλοφορούν οι ποιητικές συλλογές η Εργασία αυτή είναι δυνατή χωρίς σύνδεση (2008) και “Ο τροπαιούχος ζογκλέρ” (2013)

https://www.facebook.com/eforos