Μια επτάχρονη διδάσκει αντισεξισμό σε μια μεγάλη εταιρεία

Η φωτογραφία της 7χρονης Μάγκι να κρατάει μια διαφημιστική αφίσα των πολυκαταστημάτων Tesco, που έστειλε η μητέρα της, Κάρεν Κόουλ, στο twitter, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Η δυνατή φωτογραφία δείχνει τη Μάγκι σε υποκατάστημα του Tesco στην πόλη Poole της νότιας Αγγλίας να κρατάει θυμωμένη μια διαφήμιση ρολογιού με υπερήρωες, με την ένδειξη «Διασκεδαστικά δώρα για αγόρια».

Το τουίτ της Κόουλ λέει «Η επτάχρονη κόρη μου που λατρεύει τους υπερήρωες δε χάρηκε και πολύ που είδε αυτή την πινακίδα στο @Tesco σήμερα @LetToysBeToys”.

Η φωτογραφία στάλθηκε μέσω twitter στο Tesco και στο LetToysBeToys, μια διαδικτυακή καμπάνια με στόχο να σταματήσει τους διαφημιστές να προσδίδουν έμφυλη διάσταση στα παιχνίδια και να στείλει το μήνυμα ότι αγόρια και κορίτσια θα έπρεπε να νιώθουν άνετα να παίζουν με όποιο παιχνίδι τους αρέσει.

Από τη στιγμή που αναρτήθηκε η φωτογραφία, πριν λίγες μέρες, έχει κοινοποιηθεί πάνω από 10 000 φορές και έφτασε και στα αυτιά του Tesco, το οποίο μέσω εκπροσώπου ζήτησε συγγνώμη δηλώνοντας: «Η πινακίδα έχει αποσυρθεί και λυπούμαστε για την αναστάτωση».

«Όταν η Μάγκι είδε την αφίσα πιστεύω ότι εκνευρίστηκε επειδή έλεγε το αντίθετο από αυτό που της είχα πει εγώ», δήλωσε η Κόουλ στο BBC.

aplus.com