83χρονη συλλαμβάνεται σε διαμαρτυρία για κλείσιμο του Γκουαντάναμο

Μια 83χρονη γυναίκα ήταν η μία από τους δύο συλληφθέντες έξω από το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι, το περασμένο Σάββατο, στη Βιρτζίνια.

Ο Tighe Barry, 57, και η Eve Tetaz, 83, βρέθηκαν εκεί με περίπου 20 άλλους ακτιβιστές και ακτιβίστριες των οργανώσεων Code Pink και Witness Against Torture. Κάποιες/οι διαδηλώτριες/ές, αψηφώντας τον κίνδυνο σύλληψης και τις πολικές θερμοκρασίες, πήδηξαν τις πόρτες και βρέθηκαν στο γρασίδι της αυλής του Τσένι, φορώντας φωσφοριζέ πορτοκαλί φόρμες με τα αρχικά GTMO (Guantanamo Bay Detention Camp). Φανταστείτε τον Τσένεϊ αγουροξυπνημένο να ανοίγει τα παντζούρια του και…. (κρατήστε αυτή την εικόνα και θα επανέλθουμε).

Οι διαδηλώτριες/ές συγκεντρώθηκαν εκεί για τη 14η επέτειο από το άνοιγμα των «κέντρων κράτησης» του Γκουαντανάμο. Η φυλακή, που έγινε γνωστή για τα βασανιστήρια που έγιναν εκεί υπό τη διοίκηση των Μπους και Τσένι, έχει ακόμη 127 κρατούμενους και ο Τσένι λάμπει από υπερηφάνεια όποτε αναφέρεται στο θέμα αυτό σε συνεντεύξεις.

Η αστυνομία κατέφτασε και οι διαδηλώτριες/ές υποχρεώθηκαν να φύγουν από τον ιδιωτικό χώρο, αλλά ο Barry και η Tetaz, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμαρτυρήθηκαν στην αστυνομία και προσήχθησαν. Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μια ώρα, αλλά αντιμετωπίζουν κατηγορίες καταπάτησης ιδιωτικής περιουσίας και διατάραξης της τάξης. Αναφέραμε ήδη ότι η μία συλληφθείσα είναι 83 χρονών; Τη λατρεύουμε.

Δεν ξέρουμε αν ο Τσένι ήταν σπίτι εκείνη την ώρα και κρυφοκοίταζε πίσω από τις κουρτίνες τρομαγμένος, αλλά ξέρουμε ότι από δω και πέρα θα χάσει την ησυχία του στο σπίτι. Και αν αποδοθεί ποτέ το κάρμα του, θα πρέπει να κρυφοκοιτάζει μια ζωή πίσω από τα σίδερα. Αμήν!

πηγή: viralwomen.com