Γυναίκα, μετανάστρια και φτωχή, θύμα βασανισμού.

Όλα έγιναν σε οικισμό του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού με δράστες μια παρέα Ελλήνων και θύμα μια αλλοδαπή. Η 50χρονη Αναστασία από τη Βουλγαρία, εργάζεται χρόνια στην Ιστιαία ως οικιακή βοηθός. Έχει απασχοληθεί μακροχρόνια σε σπίτια της περιοχής, άλλοτε σαν καθαρίστρια και άλλοτε σαν φύλακας ηλικιωμένων, με τους εργοδότες της να υπογράφουν την εντιμότητα και εργατικότητα της.

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η 50χρονη ξεκίνησε εργασία σε σπίτι του οικισμού Τσιφλίκι Ιστιαίας, υπηρετώντας κατάκοιτη 80χρονη γυναίκα. Το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου, ο γιος της 80χρονης επισκέφτηκε την κατοικία της μητέρας του όπου και κατηγόρησε την 50χρονη αλλοδαπή πως αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ύψους 900 ευρώ, κάτι που εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Υπήρξε έντονος διαπληκτισμός με την 50χρονη οικιακή βοηθό να ζητά την συνδρομή της αστυνομίας. Ο 55χρονος έφυγε για το Νεοχώρι Ιστιαίας και επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα με την σύζυγο του και δύο φίλους του. Ο 55χρονος οδήγησε την 50χρονη αλλοδαπή στο διπλανό δωμάτιο, όπου και άρχισε να την χτυπά με απίστευτη βία στο πρόσωπο, με την “βοήθεια” των δύο φίλων του.

Σύμφωνα με την γυναίκα, την απείλησαν με αναμμένο τσιγάρο και της έδεσαν ένα μαντήλι στο λαιμό. Στη συνέχεια έδεσαν την έδεσαν χειροπόδαρα και με αυτοκίνητο την οδήγησαν στην παραλιακή περιοχή Τσοκαϊτη ρίχνοντας την σε σούδα με νερό.

Για να γλιτώσει από την μανία των αντρών, η 50χρονη παραδέχτηκε πως αφαίρεσε τα χρήματα και θα τα επιστρέψει. Την έβαλαν ξανά στο αυτοκίνητο και την εγκατέλειψαν λίγο αργότερα. Το ανήμπορο θύμα με τα ρούχα μέσα στο αίμα διανυκτέρευσε σε φιλικό σπίτι και το πρωί της επομένης πήγε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας να επιληφθεί του περιστατικού. Ακολούθησε κατάθεση και μήνυση ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Χαλκίδας. Ο 55χρονος δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και χθες, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (να μην πλησιάζει το θύμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παρών στο τοπικό αστυνομικό τμήμα) και αφέθηκε ελεύθερος ώσπου να εκδικαστεί η υπόθεση.

Οι άλλοι δυο θα εμφανιστούν στον ανακριτή την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου για να απολογηθούν μιας και δεν συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτόφωρου.

Όλοι αρνούνται τις πράξεις που τους καταλογίζονται.

istiaianews