Για τον ξυλοδαρμό νεαρής εργαζόμενης απο τον κοινοτάρχη Ελληνικού στο δήμο Ερυμάνθου‏

Ο τραμπουκισμός νεαρής εργαζομένης σε καφενείο περιοχής του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας έχει και όνομα.

Δεν υπάρχει απεχθέστερη και πιο ταπεινωτική χειρονομία απέναντι σε άνθρωπο από την άσκηση βίας και τη σωματική κακοποίηση. Δε υπάρχει χειρότερο παράδειγμα εκλεγμένου “άρχοντα” από εκείνο του βασανιστή, του “τζάμπα νταή και μάγκα” σαν εκείνο του κατάπτυστου προέδρου της κοινότητας Ελληνικού Γιώργου Παντελή που εισέβαλε σε καφενείο στις 14 Φλεβάρη, χτύπησε και άφησε αναίσθητη νεαρή γυναίκα εργαζόμενη στην περιοχή του Πρέβεδου του δήμου Ερυμάνθου.

ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ αν το θύμα ήταν δημοτικός σύμβουλος ή επώνυμο πρόσωπο της μικρής επαρχιακής μας κοινωνίας (θα μπορούσε και να ήταν) ή μία απλή υπάλληλος και εργαζόμενη (αυτό που πραγματικά τελικά συμβαίνει να είναι)! Γιατί σκοπός αυτής της έντυπης καταγγελίας πού γράφεται από ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ για τον προεδροχουλιγκάνο και από συναισθήματα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στήν 27χρονη γυναίκα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να διερευνήσει άν τά κίνητρα τού δράστη είναι προσωπικά ή πολιτικά, μου είναι προσωπικά ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ! Σκοπός είναι να αναδειχθεί στο φως της πληροφόρησης ο λεκές που αφήνει μια τέτοια αισχρή πράξη ώστε να μην επαναληφθεί με χειρότερα αποτελέσματα στα μέρη μας. Δεν ενδιαφέρει το οτιδήποτε προηγήθηκε (και αν προηγήθηκε) πριν τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας, δεν ενδιαφέρει το “παρασκήνιο” και η φημολογία (κοινώς, κουτσομπολιό), δεν ενδιαφέρουν οι πολιτικές ή κομματικές επιλογές του δράστη, αλλά η Ουσία!

Και η Ουσία βρίσκεται στην αποκάλυψη του δάσους κι όχι του δέντρου, η Ουσία βρίσκεται στον άγριο ξυλοδαρμό μίας ανυπεράσπιστης γυναίκας και για κανέναν λόγο στον Κόσμο και για καμία περίπτωση ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ! Αν παγιδευτούμε στην αναζήτηση αιτιών και αφορμών (υπάρχουν ή δέν υπάρχουν) θα υποβιβασθεί και θα υποτιμηθεί τό ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, δηλαδή η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ενάντια στην προσωπικότητα και την υπόληψη μιας εργαζομένης από τον πιο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΥΠΟ “εκπροσώπου” που θέλει να “διαχειρίζεται” κι από πάνω ο ανεύθυνος και θρασύδειλος….. τα συμφέροντα τής κοινοτητάς του!

Γιατί το σημαντικό που μένει είναι πως στην χώρα μας η βία (μέσα και έξω από τήν οικογένεια) κατά των  γυναικών έχει “σπάσει ρεκόρ” και οφείλουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ μέσα από τον πολιτισμό των κοινοτήτων μας να μην τροφοδοτούμε την μιζέρια, το μίσος και τον πόνο, ΝΑ ΜΗ ΣΙΩΠΟΥΜΕ όταν συμβαίνει, δίνοντας στην ψευτοπαλικαριά “άσυλο” και “άφεση αμαρτιών”, να μη “χαϊδεύουμε το αντριλίκι” και να μην ψάχνουμε να του βρούμε…”ελαφρυντικά” όταν το αίμα κυλάει από την επιθετική συμπεριφορά ενάντια στο άλλο φύλο!

Μόνο όταν θα  σταματήσουμε το χέρι που υψώνουν οι θύτες θα σταματήσουν να υπάρχουν και θύματα, μόνο έτσι θα μπει ένα τέλος στην φρίκη και στον τρόμο ενάντια σε γυναίκες, όπως αποτυπώθηκε στην ψυχή και στο σώμα της 27χρονης στον Πρέβεδο! Κι ο Δήμος μας εδώ θα πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής κι όχι θεατής…. μέχρι να ξανασυμβεί το επόμενο δράμα! Γιατί το σημαντικό που μένει από το απαράδεκτο αυτό γεγονός που δυσφημεί την εικόνα της περιοχής μας, είναι ότι ένα άτομο πού πήρε 135 ψήφους για να εκπροσωπήσει τα προβλήματα-αιτήματα της  κοινότητας “Ελληνικό”, κατάντησε να λειτουργεί με την ανηθικότητα, την αθλιότητα και την πρακτική των τραμπούκων του υποκόσμου και αυτό δεν συμφωνεί με τις παραδόσεις και τους κανόνες συνύπαρξης στο Δήμο μας.

Σαν χρέος μας απέναντι στους φιλήσυχους συνδημότες μας και θέλοντας να διατηρήσουμε το ειρηνικό και πολιτιστικό επίπεδο στις κοινωνικές μας σχέσεις και σαν ελάχιστη συμπαράσταση στο θύμα της κτηνώδους αυτής επίθεσης, ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ που συμμετέχουν στην κοινή ζωή και πορεία του Δήμου Ερυμάνθου ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ τον πρόεδρο του “Ελληνικού” για την κακουργηματική, απάνθρωπη και άνανδρη συμπεριφορά του και ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΤΙΜΩΡΙΑ και με MONAΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της κοινότητάς του, την οποία με την ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ στάση του την εξευτέλισε, την  αγνόησε και την “έγραψε” στην επίδειξη τού “τσαμπουκά” του πάνω στο κορμί μιας εργαζόμενης!

Για την υπεράσπιση και περιφρούρηση των Δημοκρατικών διαδικασιών στο Δήμο μας ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ να κάνουν θεσμό και απαράβατο όρο στο εξής όποιος “αιρετός και επιφανής” διαπράττει παρόμοια αδικήματα να μην έχει δικαίωμα υποψηφιότητας και συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες, όποτε αυτές γίνουν!

Εννοείται, όπως και στην περίπτωση του προέδρου του “Ελληνικού”, αν συμβεί κάτι παρόμοιο (που όλοι το απευχόμαστε, αλλά με τις “ευχές” δε αλλάζει τίποτα) εν ενεργεία εκλεγμένου συμβούλου ή προέδρου ή μελών της  δημοτικής αρχής, να ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ από τα προνόμια που κατέχουν γιατί η παραμονή τους στον τιμητικό και ευσυνείδητο αγωνιστικό χώρο τής Αυτοδιοίκησης (του αγώνα για το συλλογικό καλό και όχι για την εξουσία των ολίγων) αποτελεί αρνητικό παράδειγμα, προσβολή για την  Ισονομία και την  Κοινωνία των Πολιτών και θλιβερή διάψευση της ελπίδας των συνδημοτών μας που τούς ψήφισαν ως “ικανούς” και τούς εμπιστεύθηκαν!

Αν είχε κάτι από φιλότιμο, ντροπή και μεταμέλεια (άγνωστα ήθη για τον Γιώργο Παντελή) για την ελεεινή του πράξη ενάντια στην 27χρονη γυναίκα, θα έπρεπε ήδη από μόνος του να είχε παραδοθεί στους  νόμους της Πολιτείας και να είχε ήδη παραιτηθεί απο το κοινοτικό του “αξίωμα” ζητώντας δημόσια συγγνώμη!

Παναγιώτης Παπαδόπουλος, μέλος της Δημοτικής Κίνησης Νέα Πορεία για τον Ερύμανθο

patrastimes.gr