Νέα απόλυση εγκύου

Η επιχείρηση «CERAMETAL» προχώρησε σε απόλυση εγκύου εργαζόμενης, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.

Στην ανακοίνωση διαβάζουμε, μεταξύ άλλων:

«Η εργοδοσία είναι αδίστακτη, έχει για μοναδικό της γνώμονα το κέρδος και δεν υπολογίζει απολύτως τίποτα, ούτε καν ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα όπως το θέμα της εγκυμοσύνης και της οικογένειας.

Η CERAMETAL συγκαταλέγεται στις πλέον ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου σε καιρό καπιταλιστικής κρίσης. Επικρατεί εντατικοποίηση της εργασίας με υπερωρίες, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι σχετικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας, τρομοκρατία με το μόνιμο κίνδυνο της απόλυσης, με τους συναδέλφους να προσλαμβάνονται από την πόρτα και έπειτα από λίγες μέρες να πετιούνται κυριολεκτικά από το παράθυρο με την “απλή” και πλέον γνωστή αιτιολογία ότι “δεν τους κάνει” και μια σειρά άλλα μέτρα τα οποία λαμβάνει η εργοδοσία πολύ μεθοδευμένα προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη της. Το πραγματικό και αδίστακτο πρόσωπο της εργοδοσίας φαίνεται όταν κάποιος εργαζόμενος «τολμήσει» να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να κάνει οικογένεια, πόσο μάλλον να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει το δίκιο του”.

Η ανακοίνωση καταλήγει:

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη συναδέλφισσά μας και απαιτούμε:

* Την άμεση επαναπρόσληψή της.

* Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις!

* Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία και η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

* Σταθερή δουλειά για όλους, με συμβάσεις ανά ειδικότητα, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών».

Φυσικά η συνδικαλιστική κινητοποίηση για την προστασία των εργαζομένων είναι σημαντική και απαραίτητη, αλλά αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν είναι πάντα εφικτή.

Όμως, και ανεξαρτήτως της απαραίτητης κινητοποίησης, εμείς αναρωτιόμαστε: Πού είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Εργασίας για να διαπιστώσει την παράνομη απόλυση και να επιβάλει την ανάκλησή της; Πότε θα προβεί το υπουργείο στις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει η μη πρόσληψη γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας σε οποιεσδήποτε θέσεις εργασίας, και πολύ περισσότερο οι απολύσεις εγκύων γυναικών που έχουν γίνει δυστυχώς της μόδας τον τελευταίο καιρό;

Θα υπάρξει παρέμβαση της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την προστασία των εργαζομένων γυναικών και για την εφαρμογή των προστατευτικών νόμων που υπάρχουν;

Σίσσυ Βωβού