Η Μέρκελ με το σταγονόμετρο της ευσπλαχνίας

Η 14χρονη Παλαιστίνια η οποία έβαλε τα κλάματα όταν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ τής είπε ότι μπορεί να απελαθεί, απέκτησε άδεια παραμονής στη Γερμανία μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild.

Η Ριμ Σαχουΐλ έβαλε τα κλάματα στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης τον Ιούλιο, όταν η κ. Μέρκελ τής είπε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δέχεται όποιον θέλει να ζήσει εκεί.
Η κ. Μέρκελ χάιδεψε την Σαχουΐλ στην πλάτη, προκαλώντας ειρωνικά σχόλια από τους επικριτές της που την κατηγόρησαν για αδεξιότητα και έλλειψη συμπόνιας. Ένα βιντεοκλίπ από το στιγμιότυπο αυτό κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιούργησε το hashtag #merkelstreichelt (μέρκελχάδια).

Στη Σαχουΐλ δόθηκε σήμερα άδεια παραμονής μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με την Bild, η οποία επικαλείται το γραφείο μετανάστευσης στην πόλη Ροστόκ της βόρειας Γερμανίας.

[youtube]https://youtu.be/OxCJk3uTEi0[/youtube]

«Το κορίτσι της Μέρκελ μπορεί να μείνει εδώ!», γράφει σε πρωτοσέλιδο τίτλο της η Bild, προσθέτοντας ότι η Σαχουΐλ διαπρέπει στο σχολείο και ότι οι γονείς της και ο αδελφός της μπορούν επίσης να μείνουν στη Γερμανία.

«Είμαι ευχαριστημένος που έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς παραμονής της Ριμ», δήλωσε στην Bild ο Λόρεντς Καφίερ, υπουργός Εσωτερικών του βόρειου κρατιδίου Μεκλεμβούργου – Δυτικής Πομερανίας. «Η περίοδος αβεβαιότητας έχει τελειώσει και μπορεί να μείνει εδώ».

Κανείς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια στο γραφείο μετανάστευσης του Ροστόκ.

Η συνομιλία μεταξύ της μικρής Ριμ και της κ. Μέρκελ επισκίασε την εικόνα της καγκελαρίου, η οποία ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς τόσο από το περιοδικό Time όσο και από τους Financial Times μετά το άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας, τον Αύγουστο, στους πρόσφυγες.