Μητροπολίτης Βέροιας: Να μην εκφωνούν πανηγυρικούς στην εκκλησία γυναίκες εκπαιδευτικοί!

Την αντίθεσή τους (και δικαίως) εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί του ν. Ημαθίας στη θέση και επιλογή του Μητροπολίτη Βέροιας να μην εκφωνούν πανηγυρικούς στην εκκλησία γυναίκες εκπαιδευτικοί.

Εν αναμονή των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου το σωματείο των Καθηγητών του νομού (ΕΛΜΕ) σε ανακοίνωσή του αναφλερει τα αυτονόητα:”υποχρέωσή μας ως εκπαιδευτικοί -που με αγώνες το έχουν αποδείξει -να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε είδους διάκριση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε διαφορετική μεταχείριση των συναδελφισσών μας σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους”.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ καλεί την Αντιπεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως διοργανώτρια αρχή να φροντίσει για την εκφώνηση του πανηγυρικού σε χώρο εκτός του ναού (ηρώο) – κάτι που ούτως ή άλλως γίνεται σε πολλές περιοχές της χώρας-, αλλά και τις Δ/νσεις Β΄θμιας και Α΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας να μη δίνουν εντολή ορισμού αποκλειστικά άνδρα εκπαιδευτικού στα σχολεία για την εκφώνηση πανηγυρικού στην περίπτωση που οι διοργανωτές επιμείνουν για κάτι τέτοιο.

www.alfavita.gr