Ενημέρωση γυναικών προσφύγων για το άσυλο και την έμφυλη βία – το Μωβ

Στις 23/05/2016 διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων του πρώην 5ου Λυκείου Αθηνών δράση ενημέρωσης για τις γυναίκες πρόσφυγες. Ο στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωσή τους για το άσυλο και η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας. Δυστυχώς η πρόσβαση στο άσυλο είναι εξαιρετικά περιορισμένη, προβληματική και ψυχοφθόρα. Οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα εξαρχής για την καταγραφή των αιτημάτων ασύλου. Επιπλέον η έμφυλη βία χτυπά περισσότερο τους ήδη ευάλωτους προσφυγικούς πληθυσμούς.

Μοιράσαμε σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο σε ελληνικά και αγγλικά και ετοιμάζουμε την μετάφραση σε αραβικά και φαρσί. Ευχαριστούμε την συνέλευση του χώρου φιλοξενίας, την δασκάλα του σχολείου και τους διερμηνείς σε αραβικά και φαρσί που έκαναν δυνατή τη δράση αυτή! Μοιράσαμε τέλος την ανθρωπιστική βοήθεια που είχαμε συλλέξει με τις συνεισφορές σας σε είδη πρώτης ανάγκης. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους/ες!

Καταγγέλουμε την Ευρώπη φρούριο που εγκληματεί εις βάρος των προσφύγων. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Στηρίζουμε τις κατάληψεις στέγασης και καταδικάζουμε τις επιθέσεις εναντίον τους.

20160523_filoxenia