Ρατσίστρια δεν γεννιέσαι

Κανείς δεν γεννιέται ρατσιστής και αυτό το μικρό κορίτσι το απέδειξε δίνοντας την πιο αποστομωτική απάντηση. Όταν η ταμίας τής ζήτησε να διαλέξει άλλη κούκλα που να μην είναι μαύρη και να της μοιάζει περισσότερο, η μικρή Σοφία απάντησε τέλεια.

Την καλύτερη απάντηση στην ταμία ενός καταστήματος που την παρότρυνε να διαλέξει μια άλλη κούκλα, επειδή αυτή που κρατούσε ήταν μαύρη, έδωσε ένα μικρό κορίτσι στην Ν. Καρολίνα, αποδεικνύοντας περίτρανα πως κανείς δεν γεννιέται ρατσιστής- γίνεται στην πορεία.

Όταν η Σοφία, συμπλήρωσε ένα ολόκληρο μήνα χωρίς πάνα, πηγαίνοντας μόνη της στο γιο-γιο, οι γονείς της αποφάσισαν να της κάνουν ένα δώρο. Οπότε πήγε με τη μητέρα της σε ένα τοπικό πολυκατάστημα για να διαλέξει όποιο παιχνίδι θέλει, ως επιβράβευση για την προσπάθειά της.

Όπως εξηγεί η μητέρα της, σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram, η μικρή Σοφία από όλα τα παιχνίδια διάλεξε μια μαύρη κούκλα που ήταν ντυμένη γιατρός, γιατί και η ίδια θέλει να γίνει γιατρός όταν μεγαλώσει. Όταν όμως έφτασε η στιγμή να την πληρώσουν, η ταμίας την ρώτησε αν η κούκλα είναι δική της ή προορίζεται για δώρο σε κάποια φίλη της.

Παρόλο που η μητέρα του κοριτσιού εξήγησε στην ταμία τον σκοπό του δώρου, εκείνη επέμεινε ρωτώντας την Σοφία ξανά: «Είσαι σίγουρη, αγάπη μου, πως αυτή είναι η κούκλα που θέλεις;». Και μόλις η μικρή απάντησε καταφατικά, η ταμίας συνέχισε: «Μα δεν σου μοιάζει καθόλου. Έχουμε πάρα πολλές κούκλες που σου μοιάζουν πολύ περισσότερο».

«Μόλις το άκουσα, έγινα έξαλλη», λέει η μητέρα της Σοφίας, προσθέτοντας πως πριν προλάβει, όμως, να πει ο,τιδήποτε η κόρη της είχε ήδη απαντήσει. «Ναι, μου μοιάζει. Είναι γιατρός όπως είμαι κι εγώ γιατρός. Είμαι ένα όμορφο κορίτσι και είναι ένα όμορφο κορίτσι. Βλέπεις τα ωραία της μαλλιά; Και το στηθοσκόπιο;», ήταν η αποστομωτική απάντηση της μικρής Σοφίας, με την ταμία να ανταπαντά με ένα ξερό εντάξει. Όπως πολύ σωστά παρατηρεί και η μητέρα της, «αυτή η εμπειρία μόλις επιβεβαίωσε περίτρανα την άποψή μου ότι δεν γεννιόμαστε με την ιδέα πως το χρώμα παίζει ρόλο. Το δέρμα έχει διάφορες αποχρώσεις όπως τα μαλλιά και τα μάτια και καθεμιά τους είναι πανέμορφη».

Η ανάρτησή της μετρά περισσότερες από 180.000 κοινοποιήσεις και 450.000 like στο Facebook.

Πηγή: www.lifo.gr 4-4-17 – Με πληροφορίες από Mashable