Ομαδικός βιασμός δύο γυναικών στο Ρίμινι της Ιταλίας

Σ’ αυτή την ωραία παραλία, έγιναν τα αποτρόπαια κακουργήματα. Και πάντα θυμόμαστε ότι το σημαντικό δεν είναι η εθνικότητα των δραστών και των θυμάτων, αλλά το κακούργημα του βιασμού το οποίο αγωνιζόμαστε για να εξαλειφθεί. ΤΟ ΜΩΒ

Στον ομαδικό βιασμό μιας Πολωνής τουρίστριας προέβησαν νωρίς το Σάββατο άγνωστοι στην παραλία του Ρίμινι στην Ιταλία- οι οποίοι επίσης χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας τον φίλο της.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Associated Press, o άνδρας λιποθύμησε αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι και ληστεύθηκε. Στη συνέχεια η φίλη του βιάστηκε επανειλημμένα από τέσσερις άνδρες σε ένα απομονωμένο σημείο στην παραλία της πόλης, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ιταλίας, βρεχόμενη από την Αδριατική. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, το ζευγάρι (26 χρονών και οι δύο) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Την αστυνομία κάλεσαν περαστικοί που είδαν το ζευγάρι ματωμένο και ζαλισμένο. Σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της εν λόγω «κτηνώδους και θηριώδους επίθεσης». Όπως είπε ο 26χρονος στην τοπική εφημερίδα Rimini Today, χαλάρωνε με τη φίλη του στην παραλία στο φως του φεγγαριού, όταν οι τέσσερις της συμμορίας- για τους οποίους είπε πως μιλούσαν σπαστά αγγλικά- τους πλησίασαν «σαν τρελά κτήνη».

«Με χτύπησαν με ένα μπουκάλι στο πρόσωπο. Ήταν τέσσερις, έμοιαζαν με αρκούδες. Συνέχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι και σταμάτησαν όταν έχασα τις αισθήσεις μου. Ήθελα να κάνω κάτι για αυτήν» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των International Business Times UK, το ίδιο βράδυ μια ομάδα κουκουλοφόρων βίασε Περουβιανή τραβεστί έξω από κλαμπ στην περιοχή Μιναμάρε. Οι δράστες την έσυραν σε ένα χαντάκι και την βίασαν ομαδικά. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε και αυτή σε νοσοκομείο.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες με βάση την υπόθεση ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα.

ΠΗΓΗ: Huffingtonpost.gr

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την LIFO της 2/9, δύο ανήλικοι, δεκαπέντε και δεκαέξι ετών, παραδόθηκαν στους καραμπινιέρους και παραδέχθηκαν ότι πήραν μέρος στους βιασμούς αυτούς. Παράλληλα, εντοπίσθηκε από την αστυνομία ένας δεκαεπτάχρονος από το Κογκό, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται σύντομα να συλληφθεί και ένας τέταρτος δράστης, που φέρεται να είναι ενήλικας και με καταγωγή από την Νιγηρία.

Η καθοριστική τροπή των ερευνών, οφείλεται σε εικόνα των βιαστών, που απομονώθηκε από όσες τράβηξε κάμερα κλειστού κυκλώματος. Μια εικόνα με τους δράστες «πλάτη», αλλά η οποία επέτρεψε να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους. Τόσο η 26χονη Πολωνή κοπέλα, όσο και η transexual από το Περού, αναγνώρισαν τους δράστες σε φωτογραφίες που τους έδειξαν οι δικαστικοί και οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με μέρος του ιταλικού τύπου, οι δυο ανήλικοι από το Μαρόκο, κατά την πρώτη τους ανάκριση, προσπάθησαν να πείσουν τον εισαγγελέα ότι την κύρια ευθύνη για τον βιασμό φέρουν ο δεκαεπτάχρονος από το Κογκό και ο Νιγηριανός, που ακόμη καταζητείται.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση στην Ιταλία, αλλά και κάποιες ρατσιστικές εξάρσεις. Τόσο που πολλοί σχολιαστές αναγκάστηκαν να «υπενθυμίσουν» στους Ιταλούς ότι για την πλειοψηφία των περιπτώσεων βιασμού, στην χώρα, δεν ευθύνονται ξένοι. Η Πολωνή κοπέλα, η οποία έπεσε θύμα βιασμού, στην παραλία του Ρίμινι, ζήτησε να τύχει απόλυτου σεβασμού το δικαίωμα στην προστασία της προσωπικής της ζωής και να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της.