ΗΠΑ: Μυθιστορηματική απόδραση 15χρονης από τους βιαστές της

ΗΠΑ: Ένα θαρραλέο 15χρονο κορίτσι διέσχισε κολυμπώντας μία ολόκληρη λίμνη για να γλυτώσει από τους βιαστές της Η νεαρή κοπέλα που κρατούνταν αιχμάλωτη για έναν μήνα κατάφερε να δραπετεύσει και να οδηγήσει την αστυνομία στους δράστες.

Έναν περίπου μήνα μετά την εξαφάνισή της, ένα 15χρονο κορίτσι από την Μινεσότα επανενώθηκε με την οικογένειά της, αφότου κατάφερε να ξεφύγει από τρεις άντρες που την κρατούσαν αιχμάλωτη και τη βίαζαν κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Alexandria, το νεαρό κορίτσι εντοπίστηκε από έναν περαστικό την περασμένη Τρίτη να τρέχει κατά μήκος ενός χωραφιού στην κομητεία Grant. Όπως εξομολογήθηκε η ίδια στους αστυνομικούς, είχε απηχθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες και μάλιστα τους οδήγησε στους δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Πρόκειται για τους Thomas Barker (32), Steven Powers (20) και Joshua Holby. Και οι τρεις κρατούνται χωρίς εγγύηση με τις κατηγορίες της απαγωγής, της παράνομης κράτησης και της επίθεσης.

Με βάση την προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας, το νεαρό κορίτσι πλησίασε έξω από το σπίτι της ο Barker, ο οποίος ήταν γνωστός της και προσποιήθηκε ότι χρειαζόταν τη βοήθειά της. Το κορίτσι μπήκε στο αυτοκίνητό του, ο 32χρονος τη μετέφερε στο σπίτι του, την έδεσε, της επιτέθηκε και την απείλησε με διάφορα όπλα.

Κατά τις τέσσερις περίπου εβδομάδες της απαγωγής της, η κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού πολλές φορές και από τους τρεις άντρες σε διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων ενός χωραφιού με καλαμπόκι. Την περασμένη Τρίτη, όμως, για πρώτη φορά μετά από 29 μέρες, έμεινε μόνη. Η 15χρονη κατάφερε να δραπετεύσει, πήγε σε διάφορα γειτονικά σπίτια ζητώντας βοήθεια, κατά τα φαινόμενα χωρίς αποτέλεσμα. Στο τέλος αποφάσισε να διασχίσει κολυμπώντας τη λίμνη Thompson προκειμένου να βρει κάποιον να τη βοηθήσει και τελικώς τα κατάφερε.

Μετά την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι είχε πέσει πολλές φορές θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού ενώ το μεγαλύτερο διάστημα της αιχμαλωσίας της, το πέρασε μέσα σε μία ντουλάπα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Minneapolis Star Tribune», η οικογένεια του κοριτσιού ζήτησε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική τους ζωή καθώς οι έρευνες των αρχών είναι ακόμη σε εξέλιξη. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αρχές της Alexandria την Τετάρτη, χαρακτήρισαν την 15χρονη ως μία απίστευτη και θαρραλέα νεαρή γυναίκα.

Πηγή: www.lifo.gr – Newsroom – 8-9-2017