Έφυγαν η Μπέμπα Μπλάνς και η ΄Ελενα Κυρανά

Γράφει η Βέρα Σιατερλή

Η Μπέμπα Μπλάνς και η ΄Ελενα Κυρανά , δυό ιδιαίτερες μουσικές ερμηνεύτριες, “έφυγαν” χθες Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, φτωχαίνοντας τον κατάλογο των νεανικών μου μουσικών αναμνήσεων.

Η θρυλική Μπέμπα Μπλάνς, άφησε την τελευταία της πνοή στην κλινική της Αγίας Ελένης στους Αμπελοκήπους μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η Μπέμπα Μπλανς γεννήθηκε στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε στο τραγούδι το 1964, ερμηνεύοντας το τραγούδι του Ζαμπέτα «Καλώς όρισες βρε Γιώργη». Δυο χρόνια αργότερα (το 1966), ερμήνευσε τα τραγούδια «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Το καράβι» του ίδιου δημιουργού και αυτά τα τραγούδια την καθιέρωσαν ως τραγουδίστρια.

Σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η τραγουδίστρια Έλενα Κυρανά.

Η Έλενα Κυρανά είχε τραγουδήσει σε έξι ελληνικές ταινίες από το 1966 έως το 1975. Μία από τις τελευταίες της εμφανίσεις ήταν το 2013, στο πλευρό του Ορφέα Περίδη.

Η Έλενα Κυρανά είχε τραγουδήσει στην παραλιακή μπουάτ *ΡΕΓΚΙΝΑ* στο Ναύπλιο και στη χειμερινή μπουάτ *ΘΕΟΦΙΛΟΣ* στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Άργος (δίπλα από τη ΣΠΗΛΙΑ), από το καλοκαίρι του ’87 μέχρι το καλοκαίρι του ’89.

Πηγή: iefimerida.gr